Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи правда, що кава з лимоном допомагає схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи правда, що кава з лимоном допомагає схуднути

Експерти розповіли, чи допомагає кава з додаванням лимона позбавитися зайвих кілограмів.

19 листопада 2021, 13:40 comments1263
Поділіться публікацією:

Кава є улюбленим напоєм мільйонів людей, адже вона заряджає організм енергією та підвищує продуктивність. А ось деякі додають до нього ще й лимон, щоб прискорити процес схуднення. Але чи це працює?

Чи правда, що кава з лимоном допомагає схуднути

Кава з лимоном (фото з відкритих джерел)

Існує поширена думка, що окремо кава та лимон сприяють схуднення, а значить, їх комбінація має бути ще більш ефективною. Кава містить біологічно активні сполуки, такі як кофеїн, теобромін, теофілін та хлорогенова кислота. Вони, як відомо, сприяють схудненню. Понад те, хлорогенова кислота розщеплює жирові клітини, ще більше прискорюючи процес схуднення.

А сік лимона відомий своєю здатністю пришвидшувати метаболізм. З ранку до сніданку рекомендується випивати склянку води із лимонним соком. Також лимон стимулює вироблення жовчі, а вітамін С захищає від ушкоджень, спричинених вільними радикалами.

Вважається, що вживання суміші лимонного соку та кави вранці може допомогти спалити жир у районі живота та прискорити процес схуднення. Проте наука не підтверджує це твердження. Втім, такий напій міститиме багато корисних антиоксидантів і збереже ті ж переваги, що мають кава та лимонний сік самі по собі.

Приготувати напій можна як з меленої кави, так і з розчинної. Щоб зробити його з розчинної кави, покладіть у чашку окропу половину чайної ложки кави та півчайної ложки лимонного соку. Щоб зробити його з меленої кави, приготуйте каву як завжди й вже до готового напою додайте лимонний сік. Найкраще пити таку суміш за 30 хв до занять спортом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як кава впливає на нирки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктория

21 листопада 2021, 10:42

Сжигатель жира. БАДы для похудения, США. Комплексный подход. Заказывай здесь https://dnsp.com.ua/g22692779-poka-boka-bad


Новини