Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи може гостра їжа спровокувати виразку шлунка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може гостра їжа спровокувати виразку шлунка

Експерти розповіли, чи може вживання гострої їжі спровокувати печію та виразку шлунка

22 листопада 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

У появі виразки та гастриту часто звинувачують гостру їжу, багато хто вважає, що вона буквально роз'їдає стінки шлунка. Але чи це так насправді?

Чи може гостра їжа спровокувати виразку шлунка

Гостра їжа (фото з відкритих джерел)

Гостру їжу часто критикують, тому що після її вживання можуть виникати дискомфортні відчуття у животі. Але твердження, що вона може спровокувати виразкову хворобу, не має жодних наукових доказів.

Дослідники провели експеримент за допомогою відеоендоскопа: вони взяли перець халапеньйо, подрібнили його та помістили на слизову оболонку шлунка людини. Внаслідок жодних пошкоджень виявлено не було. При вживанні гострого у роті починає пекти, але на стінки шлунка вогонь не поширюється.

Часте вживання гострого дійсно може викликати неприємні симптоми у людей, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Але причиною виразки є інфекція, викликана бактерією Helicobacter pylori.

Є й інша точка зору, згідно з якою капсаїцин, що входить до складу перцю, знижує вироблення кислоти в шлунку і пригнічує бактерії, які є збудниками виразкової хвороби.

Нагадаємо, що більшість людей стикалися з проблемою афтозних виразок у роті. Маленькі біло-жовті, дратівливі вони викликали дискомфорт, заважаючи нормально жувати їжу. Дантист Горан Баїч дав кілька рекомендацій, які допоможуть позбутися їх набагато швидше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як популярна їжа послаблює імунну систему.

Читайте також, що перший класичний симптом виразки шлунка — гострий, тупий біль у верхній частині живота, який, як правило, виникає після їди. Які ще симптоми вказують на те, що настав час звернутися до гастроентеролога?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини