Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чай у пакетиках може бути небезпечним: чому від нього варто відмовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чай у пакетиках може бути небезпечним: чому від нього варто відмовитися

Самі пакетики виготовляються з матеріалів, які містять шкідливі речовини

11 лютого 2022, 13:07
Поділіться публікацією:

Багато хто віддає перевагу саме пакетованому чаю, який у свою чергу може бути небезпечним для здоров'я. Тому медики рекомендують відмовитись від нього зовсім. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Чай у пакетиках може бути небезпечним: чому від нього варто відмовитися

Чай у пакетиках може бути небезпечним - фото з відкритих джерел

По-перше, зазначають журналісти, для виготовлення чаю в пакетиках використовують сировину не найкращої якості. І не варто вірити рекламі, в якій йдеться про протилежне. Чай сумнівної якості навряд чи позитивно вплине на організм.

Друга, більш вагома причина — самі пакетики виготовляються з матеріалів, у яких містяться шкідливі речовини. Наприклад, щоб вони були стійкими до високих температур, пакетики просочуються синтетичними смолами, попередньо розчинивши їх в ацетоні чи спирті.

Автори матеріалу також звертають увагу, що виробники часто роблять чайний пакетик непрозорим. А все тому, що його вмістом є подрібнені залишки, змішані з чайним пилом. Туди можуть бути додані підсилювачі смаку, щоб покупець не помітив різницю.

Також пакетований чай можна перевірити на вміст барвників. Для цього варто опустити його у склянку із холодною водою. Якщо він пофарбується, значить, там точно присутні барвники, вживання яких шкідливе для здоров'я.

Журналісти рекомендують обирати розсипний чай, а також звертати увагу на листочки такої продукції. Від них повинен виходити яскравий, при цьому не різкий аромат. Колір свіжого чайного листа не повинен бути ні тьмяним, ні яскравим.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося про користь гречаного чаю , як його правильно заварювати, щоб зберегти вітаміни та корисні речовини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини