Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Цей сік ефективно сприяє зниженню тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Цей сік ефективно сприяє зниженню тиску

Основний вплив цитрусового на артеріальний тиск полягає в тому, що його речовини безпосередньо впливають на підвищення еластичності і пружності судин

20 жовтня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Користь соку лимона обумовлюється наявністю різних вітамінів, кислот і мінералів. Цей натуральний напій приводить в тонус організм, збільшує працездатність і стимулює мозкову діяльність. Лимонний сік чудово доповнює готові страви і може стати альтернативою соусів або солі. Додати лимонний сік можна в овочевий салат, приправити їм м'ясо або рибу, а також додати в десерти або випічку. Чим же корисний лимонний сік? Про це пише biolokus.

Цей сік ефективно сприяє зниженню тиску

Сік - фото з відкритих джерел


Основний вплив цитрусового на артеріальний тиск полягає в тому, що його речовини безпосередньо впливають на підвищення еластичності і пружності судин. Наявність в ньому калію сприяє підтримці серцевої мускулатури, а також цей мінерал безпосередньо бере участь у врегулюванні кровотоку в організмі, знижуючи ризик появи аритмії. Ще одним позитивним властивістю лимонного соку є те, що він допомагає блокувати вироблення гормону ангіотензину, який провокує звуження судин і перешкоджає нормальному проходженню клітин крові. Також експерти рекомендували регулярно відстежувати рівень тиску, особливо з віком. Вони нагадали, що ідеальним артеріальним тиском зазвичай вважається від 90/60 до 120/80. А ось показники артеріального тиску від 120/80 до 140/90 можуть означати, що людина ризикує здоров'ям.


Нагадаємо, медики рекомендують збагатити свій раціон томатним соком, тому що цей напій володіє багатьма корисними властивостями, зокрема очищає організм від токсинів і знижує холестерин. Відомо, що в складі томатного соку є вітаміни А, С, Е, РР, а також залізо, фосфор, кальцій, калій і інші речовини, які позитивно позначаються на роботі організму. Дослідники з'ясували, що часте вживання соку з томатів сприяє профілактиці високого рівня холестерину, а це своєю чергою, сприятливо впливає на серцево-судинну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини