Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Регулярне вживання кабачків допомагає нормалізувати роботу кишечника та усунути неприємний дискомфорт.
Здуття живота Фото: з відкритих джерел
Коли вас долає почуття тяжкості в шлунку, споживання більшої кількості води та клітковини в раціоні є важливим для роботи кишечника.
Експерт із харчування Джой Бауер розповів, що кабачок містить багато необхідних вітамінів та мінералів. Це включає вітамін С, а також електролітні мінерали, такі як калій, які допомагають підтримувати водний баланс організму. Кабачок середнього розміру також містить 2 г корисної для кишечника клітковини.
На відміну від інших популярних літніх овочів, таких як кукурудза та гриби, кабачки мають низький вміст ферментованих вуглеводів. Ці природні сполуки необов'язково шкідливі, але можуть спричинити симптоми у людей із певними шлунково-кишковими захворюваннями, такими як синдром подразненого кишечника.
Обов'язково додайте кабачки до раціону, готуючи салати. Так, наріж кабачки тонкими слайсами або натрій на тертці і додай у свіжі овочеві салати. Можна змішати з помідорами, огірками, зеленню та заправити оливковою олією або лимонним соком.
Також можна готувати овочеві смажені страви. Поріжте кубиками або смужками, обсмажте на оливковій олії з часником, цибулею та іншими овочами.
Добре підійдуть запіканки. Змішай кабачки з яйцями, сиром, зеленню та запікай у духовці. Це гарний варіант для сніданку чи обіду.
Також будуть дуже корисні супи-пюре. Відваріть кабачки з іншими овочами, а потім збийте у блендері до кремоподібної консистенції.
Читайте також на порталі "Коментарі" — багатьом знайоме відчуття здуття живота після їжі. Це досить поширена неприємність, з якою багато людей стикаються щодня. Існують певні продукти, які лише ускладнюють проблему.