Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Жителі "блакитних зон", де люди живуть найдовше, розкрили свій секрет довголіття. Як виявилося, щодня в їхньому раціоні є листова зелень, яка здатна впливати на тривалість життя. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Blue Zone.
Салат. Фото з відкритих джерел
Дослідник Ден Бюттнер розповів, що дієта "блакитна зона" — це рослинний режим, який зосереджується на цілісних, необроблених, насичених поживними речовинами та клітковиною продуктами. Заснований на харчових звичках регіонів, де люди живуть більше за інших і не хворіють.
Жителі блакитних зон мають легкий доступ до свіжих місцевих фруктів та овочів, як правило, органічних і не містять пестицидів.
В результаті дослідження виявили, що листова зелень є найкращою їжею для тривалого життя. Сюди належить шпинат, капуста, буряк та мангольд.
Дослідження показали, що люди середнього віку, які споживали чашку вареної зелені щодня, мали вдвічі менше шансів померти протягом чотирьох років, ніж ті, хто не їв зелень.
Зазначається, що листова зелень – це суперпродукти, наповнені життєво важливими поживними речовинами та безліччю користі здоров'ю. Вони можуть зменшити ризик серцево-судинних захворювань, борються з певними видами раку та зменшують ймовірність діабету 2 типу.
Вони також є благом для травлення завдяки певному вмісту цукру, який живить корисні кишкові бактерії. Крім того, завдяки багатим запасам кальцію та вітаміну К вони відіграють важливу роль у зміцненні кісток. Вони можуть навіть знизити ризик раку, оскільки містять каротиноїди.
Прийняття дієти "блакитної зони" означає, що 95% споживаної їжі має бути рослинного походження. Обмежте споживання тваринного білка невеликою порцією щодня, а замість цього додайте більше бобів, листової зелені, фруктів, горіхів і насіння.
Також рекомендуються цілісні зерна. У чотирьох із п'яти блакитних зон люди споживають м'ясо, але у помірних кількостях, часто розглядаючи його як їжу для особливих подій. Зведіть до мінімуму споживання коров'ячого молока та молочних продуктів, таких як сир, вершки та олія. Обмежте споживання яєць трохи більше трьох на тиждень. Їжте щонайменше півсклянки варених бобів. Замініть звичайний хліб на закваску або 100% цільнозерновий хліб. Пийте каву на сніданок, чай у другій половині дня та воду весь день. Уникайте газування, у тому числі дієтичних версій.
Читайте також на порталі "Коментарі" — приймаючи цей вітамін, ви зменшите ризик утворення каменів у нирках більше, ніж на 20%.
Новини