Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Аромат ванілі, відомий багатьом - штучний
commentss НОВИНИ Всі новини

Аромат ванілі, відомий багатьом - штучний

Синтетичні молекули vanillin і ethyl vanillin відповідальні за «їстівні» ноти в багатьох парфумерних композиціях і роблять аромати солодкими

3 січня 2021, 03:55
Поділіться публікацією:

З'ясувалося, що насправді мало кому відомий аромат справжньої ванілі.

Аромат ванілі, відомий багатьом - штучний

Фото: kolobok.ua

Вся справа в тому, що ваніль — дорогий і складний в обробці інгредієнт. Щоб отримати хоча б 7 грамів екстракту ванілі, потрібно 9 кг стручків рослини. Обсяг виробництва натуральної ванілі і екстрактів з неї покриває 0,1% потреби в ванільному ароматі, інші 99,9% припадають на частку штучного аналога. Синтетичні молекули vanillin і ethyl vanillin відповідальні за "їстівні" ноти в багатьох парфумерних композиціях і роблять аромати солодкими.

Справжня ваніль не має задушливого солодкого аромату, а володіє пряним, амброво-деревним, густим і навіть злегка лікерним ароматом. Вона зовсім не схожа на солодкий штучний ванілін, з яким асоціюється у нас запах ванілі.

Нагадаємо,  відмова від багатьох продуктів харчування призводить до того, що наш щоденний раціон включає в себе всього 5-10 страв, індивідуально підібраних за смаком. Але не забувайте про різноманітність. Фіолетовий картопля. Такий картопля містить менше крохмалю і благотворно впливає на травлення. Тому тим, хто дотримується правильного харчування і намагається виключити крахмаломісткі продукти, можна не переживати з цього приводу. До того ж фіолетова картопля багатий антиоксидантами , так що він уповільнює процеси старіння. Топінамбур. Цей продукт містить інулін, який часто використовують в якості пребіотика, який допомагає зберегти доброчинну для корисних бактерій середу в кишечнику. Топінамбур можна додавати в соки і смузі: таким чином всі його корисні властивості збережуться.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://my-power.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини