Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар попередила, з чим не можна поєднувати гречку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар попередила, з чим не можна поєднувати гречку

Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла, чим корисна гречка в раціоні та з якими продуктами її поєднувати не варто

14 липня 2021, 08:45 comments1178
Поділіться публікацією:

Періодично включайте гречку у свій раціон, тому що вона смачна, ситна і дуже корисна. Але є продукти, з якими не варто поєднувати цей гарнір. Про це розповіла лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова.

Лікар попередила, з чим не можна поєднувати гречку

З чим не можна поєднувати гречку / Фото: Shutterstock / Fotodom

Спеціаліст зазначила, що в складі гречки багато вітамінів, клітковини й інших цінних мікроелементів, зокрема калій, магній, залізо і кальцію. Цей продукт відмінно насичує організм, покращує травлення, тому присутній у великій кількості дієт, спрямованих на лікування та профілактику різних захворювань. Але в поєднанні з певними продуктами цей гарнір може нашкодити здоров'ю.

В першу чергу, лікар зазначила, що не варто регулярно їсти саму лише гречку, особливо це стосується тих, хто хоче швидко схуднути. Річ у тому, що продукт може спровокувати метеоризм і підвищене газоутворення.

При проблемах зі шлунково-кишковим трактом гречку не варто вживати разом з м'ясними напівфабрикатами (сосисками, сардельками, ковбасами), а також з жирною рибою. Це може стати причиною бродіння і відчуття тяжкості в шлунку.

Крім того, Бочарова зазначила, що цю крупу небажано заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.

Нагадаємо, що гречана крупа служить незамінним продуктом для здорового харчування. Її включають до складу багатьох дієт, оскільки вона низькокалорійна і містить багато вітамінів і цінних речовин. Але чи можна вживати цю крупу кожен день? Шкідливо це чи ні?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за перші п'ять місяців 2021 року гречка для українців подорожчала майже на 10%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини