Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Жахливий продукт з дитинства: користь та шкода риб'ячого жиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахливий продукт з дитинства: користь та шкода риб'ячого жиру

Чим корисний риб'ячий жир і коли він стає шкідливим

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:

Риб'ячий жир є одним з найпопулярніших дієтичних добавок, відомих своїми численними корисними властивостями. Він багатий на омега-3 жирні кислоти, які мають важливе значення для здоров'я серця, мозку та інших систем організму. Проте, як і будь-який інший продукт, риб'ячий жир може мати та негативні наслідки при неправильному вживанні. Чим корисний та коли шкідливий риб'ячий жир, повідомляє портал “Коментарі”. 

Жахливий продукт з дитинства: користь та шкода риб'ячого жиру

Ілюстративне фото

Корисні властивості риб'ячого жиру

Омега-3 жирні кислоти, що містяться в риб'ячому жирі, допомагають знизити рівень тригліцеридів у крові, зменшити ризик утворення тромбів та артеріальний тиск. Це сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань.

Омега-3 жирні кислоти важливі для нормального функціонування мозку. Вони можуть допомогти знизити ризик розвитку депресії, тривожних розладів та інших психічних захворювань.

Риб'ячий жир має протизапальні властивості, що може бути корисним при лікуванні хронічних запальних захворювань, таких як ревматоїдний артрит.

Дослідження показують, що омега-3 жирні кислоти можуть допомогти знизити ризик розвитку вікової макулярної дегенерації, яка є однією з основних причин втрати зору у літніх людей.

Омега-3 жирні кислоти можуть допомогти зменшити симптоми таких шкірних захворювань, як акне і псоріаз, завдяки своїм протизапальним властивостям.

Коли риб'ячий жир може бути шкідливим

Високі дози риб'ячого жиру можуть збільшити ризик кровотеч, особливо у людей, які приймають антикоагулянти або мають порушення згортання крові.

Деякі люди можуть відчувати побічні ефекти з боку шлунково-кишкового тракту, такі як нудота, діарея або рибний присмак у роті.

Хоча риб'ячий жир може знижувати рівень тригліцеридів, він також може підвищувати рівень "поганого" холестерину (LDL) у деяких людей.

Риб'ячий жир може взаємодіяти з деякими ліками, такими як антикоагулянти, що може призвести до небажаних побічних ефектів.

Люди, які мають алергію на рибу або морепродукти, повинні бути обережними при вживанні риб'ячого жиру, оскільки це може викликати алергічні реакції.

Риб'ячий жир має багато корисних властивостей і може бути важливим доповненням до вашого раціону. Проте важливо дотримуватися рекомендованих доз і консультуватися з лікарем перед початком прийому.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про продукти, які забезпечать вітаміном D краще за сонце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини