Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Якого вітаміну не вистачає, якщо сивіє волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Якого вітаміну не вистачає, якщо сивіє волосся

Медичний консультант і лікар Парвіндер Сагу розповів, який вітамін потрібно додати в раціон, якщо почали сивіти волосся

30 серпня 2021, 21:05 comments2035
Поділіться публікацією:

Проблема появи сивого волосся турбує як чоловіків, так і жінок. І відбуватися вона може через різні причини. Медичний консультант і лікар Парвіндер Сагу розповів, дефіцит якого вітаміну може спровокувати раннє посивіння волосся.

Якого вітаміну не вистачає, якщо сивіє волосся

Чому сивіє волосся (фото з відкритих джерел)

Відомо, що рання сивина може стати причиною неправильного харчування, регулярних стресів, гормональних збоїв в організмі, а також мати спадковий фактор. Але запобігти цьому процесу можна за допомогою вітаміну В у раціоні.

Фахівець каже, що сивина найчастіше може вказувати на проблеми з щитовидною залозою. І щоб запобігти захворюванням, потрібно уважно стежити за своїм харчуванням, зокрема збагатити організм білком, кальцієм, магнієм і йодом.

Відзначимо, що найбільше вітамінів групи В міститься в яйцях, листових овочах, горіхах, червоно м'ясі, морквяним соку, рибі, цільних зернових злаках.

Також одним із засобів для зміцнення локонів є параамінобензойна кислота (ПАБА). Приймати її потрібно по 300-400 мкг в день. У натуральному вигляді вона міститься в зелених овочах, сої, фруктах.

Нагадаємо, що американські дослідники з Віргінського університету розвінчали міф про те, що сивина у молодих людей з'являється в результаті сильного стресу. Вони встановили, що причиною може бути регулярний недосип.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що між кольором волосся і нашою імунною системою є прямий взаємозв'язок. Ви напевно помічали, що люди, які перенесли важку хворобу, різко стають сивими. Дивно те, що подібний феномен може торкнутися навіть молодих людей, хоча їх організм ще росте й активно розвивається. Фахівці з'ясували, чому так відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини