Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Чорні боби допоможуть підтримувати здоров'я серця, травної системи та підтримувати достатню м'язову масу, що так необхідно людям 50 . Також цей продукт стане найкращою альтернативною жирному м'ясу.
Чорні боби. Фото з відкритих джерел
Крім цінного білка, боби містять багато вітамінів, мінералів і сильних антиоксидантів, а також надають стравам оригінального смаку і ідеально вписуються в раціон.
У повсякденному раціоні людей похилого віку все більше значення набуває рослинна їжа, яка містить цінні вітаміни, мінерали і клітковину, але не викликає великого навантаження на організм.
Чорні боби виділяються в цьому контексті, вони з кожним роком набирають популярності, хоча все ще не так часто з'являються на наших столах.
Варто звернути на неї увагу, особливо тим нашим співвітчизникам, яким виповнилося понад 50 років, адже вона багата на корисні для різних систем організму інгредієнти. Вона доступна, має низьку ціну і дуже проста в приготуванні.
Людям зрілого віку часто необхідно уважно стежити за артеріальним тиском та піклуватися про здоров'я серцево-судинної системи. Чорна квасоля, багата на калій і клітковину, може допомогти регулювати артеріальний тиск і одночасно знизити рівень поганого холестерину, що рекомендується для профілактики атеросклерозу.
Не менш важливим є низький глікемічний індекс цього продукту, який допомагає уникнути раптового підвищення рівня цукру в крові. Це робить чорні боби хорошим вибором для людей з інсулінорезистентністю або діабетом 2 типу, які часто зустрічаються у людей похилого віку.
Ще однією перевагою чорних бобів є велика кількість клітковини, як розчинної, так і нерозчинної. Вживання навіть півсклянки вареного зерна щодня може позитивно позначатися на регулярному стільці. Люди зможуть забути про закрепи.
Також велике значення має вміст, серед іншого: заліза та цинку, які позитивно впливають на стан імунної системи. Регулярне вживання цього продукту може допомогти організму боротися з різними недугами та знизити ризик розвитку серйозніших захворювань, таких як рак товстої кишки.
Читайте також на порталі "Коментарі" — кожна жінка після 50 років має їсти ці продукти.
Новини