Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Про користь селену говорять мало, однак цінність мінералу для людського організму дуже велика, тому експерти радять збагачувати їм свій щоденний раціон.
Селен в продуктах (фото з відкритих джерел)
Фахівці відзначають, що селен виконує важливу роль в обміні речовин, роботі щитовидної залози, захисті клітин від ушкоджень, пов'язаних з окислювальним стресом. Селен також важливий для зміцнення імунної системи, поліпшення роботи мозку і зниження ризику серцево-судинних захворювань. Які продукти багаті цим мікроелементом?
Устриці
Ця екзотична страва користується великою популярністю. У порції з шести устриць знаходиться майже 100% добової дози селену в 55 мкг. Ще цей продукт багатий на інші вітаміни та цінні речовини, зокрема на залізо і цинк.
Бразильський горіх
Селен, на який багаті бразильські горіхи, в середньому міститься 96 мкг. Однак його місткість може доходити до більш високих показників — 400 мкг в кожному горісі. Все залежить від вмісту в ґрунті, де ростуть рослини.
Яйця
Одне велике яйце містить 28% добової дози цього мікроелемента, при чому велика частина знаходиться в жовтку. Яйця — це ще і недороге джерело білка з низьким вмістом вуглеводів.
Сардини
Експерти також радять включити у свій раціон сардини, тому що вони багаті селеном, а також вітаміном В12, фосфором, омега-3 жирними кислотами та вітаміном Д. В складі сардин — від 40,6 до 52 мкг селену.
Насіння соняшнику
У цих популярних ласощах також багато селену, який має антиоксидантну дію і запобігає запальним процесам. Також в насінні соняшнику міститься клітковина і білки, які зміцнюють імунітет і сприяють схудненню.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти містять багато клітковини.
Новини