Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Медики назвали ознаки нестачі вітамінів в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали ознаки нестачі вітамінів в організмі

Дефіцит вітамінів в організмі може бути причиною зниження працездатності та імунітету і порушення метаболізму

17 березня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

Фахівці з Київського центру громадського здоров'я назвали ознаки, за якими можна визначити дефіцит вітамінів в організмі.

Медики назвали ознаки нестачі вітамінів в організмі

Медики назвали ознаки нестачі вітамінів в організмі - фото з відкритих джерел

На своїй сторінці в Faceboоk експерти відзначили, що напружений ритм сучасного життя, підвищений рівень стресу і навантажень на психіку, погіршення екологічної ситуації якості питної води, незбалансоване харчування, безконтрольне використання ліків збільшує ризик зіткнутися з нестачею вітамінів, як у дорослих, так і дітей.

За словами медиків, дефіцит вітамінів в організмі може бути причиною зниження працездатності та імунітету, порушення метаболізму, а також виникнення різних патологічних станів.

Фахівці стверджують, що існує три стадії нестачі вітамінів в організмі людини:

На першій стадії дефіцит визначається лабораторними методами, проте вже може спровокувати порушення метаболічних процесів. На цьому етапі спостерігається зниження опору організму до інфекцій і захворювань, працездатності. Також нерідкі випадки загострення хронічних хвороб.

Друга стадія характеризується різким зниженням вітамінних запасів, в результаті чого відбувається виснаження організму. Фіксується швидка стомлюваність і ще більш помітне зниження працездатності організму.

Третій етап — повне вичерпання запасів вітамінів в організмі, або авітаміноз. Однак медики запевняють, що він зустрічається вкрай рідко.

Фахівці відзначили, що причинами, через які наш організм може відчувати нестачу вітамінів, є їхній брак в раціоні, погіршення сприйняття їх організмом через проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, чи потрібен цинк і вітамін С під час коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини