Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Збалансоване щоденне меню з цих позицій може повністю покривати добову потребу в магнії, підтримуючи роботу серця, нервової системи та м'язів без додаткових препаратів.

Продукти, які містять магній. Фото: із відкритих джерел
Національні інститути охорони здоров'я інформує, що різні види горіхів та насіння виділяються вражаючим вмістом магнію: мигдаль — 30 г смаженого мигдалю містить 80 мг магнію, що становить 19% від добової норми, що рекомендується. Продукти на основі мигдалю, такі як мигдальне масло, також багаті на магній.
Кешью — всього 30 г смажених горіхів кешью містить 74 мг магнію (18% від добової норми).
Гарбузове насіння — містить 165 мг магнію (37% від добової норми), а також білок, клітковину та корисні жири.
Також потрібно уважніше придивитися до бобових, до яких відносяться горох, квасоля та сочевиця, багаті на поживні речовини, такі як білок, фолат, клітковина, залізо, а також поліненасичені та мононенасичені жири.
До бобових, багатих магнієм, відносяться: чорна квасоля — багата на білок, клітковину і магній. Одна склянка містить 120 мг магнію, що приблизно 28% від добової норми, що рекомендується.
Сочевиця — багата магнієм, клітковиною, фолатом, калієм та залізом. Одна склянка вареної сочевиці містить 71,3 мг магнію, що приблизно 17% від добової норми, що рекомендується.
Едамамі – ці молоді зелені соєві боби містять 50 мг магнію на півсклянки, що становить 12% від добової норми, що рекомендується.
Важливо також знати, що цільнозернові продукти містять багато клітковини та магнію. Вони містять: кіноа — одна чашка містить 118 мг магнію, а також достатню кількість клітковини та заліза.
Гречка містить приблизно 85,7 мг магнію.
Цільнозерновий хліб — можна збільшити споживання магнію, селену та фолієвої кислоти, віддаючи перевагу цільнозерновому хлібу, крекерам або макаронам замість рафінованих білих сортів.
Читайте також на порталі "Коментарі" — чому магній дуже важливий для жіночого здоров'я.