Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Загальні причини безпліддя
commentss НОВИНИ Всі новини

Загальні причини безпліддя

7 проблем зі здоров'ям, які можуть перешкоджати зачаттю - від ендометріозу до передчасної менопаузи. Що вони собою являють, що їх викликає, і як лікувати дані захворювання.

14 грудня 2020, 11:15
Поділіться публікацією:


Загальні причини безпліддя

Фото: urolog-kiev.com

Передчасна менопауза

Менструальний період жінки зупиняється до того, як їй виповниться 40 років. Причина, як правило, генетична, але деякі жінки все ще можуть завагітніти за допомогою своєї власної яйцеклітини. Для більшості єдиним варіантом для вагітності є донорство яйцеклітин. Симптоми включають відсутність або нерегулярність менструацій, а також симптоми менопаузи, такі як сухість піхви, припливи і дратівливість.

Ановуляція

Ановуляція означає, що яйцеклітина не виводиться з яєчника — відсутність овуляції. Індукційні препарати для овуляції, такі як Clomid, здатні успішно лікувати такий стан.

Ендометріоз

Виникає, коли тканина, яка вистилає внутрішню частину матки, надходить в інші органи тіла, такі як черевна порожнина і фаллопієві труби. Зайві тканини, які виходять за межі матки, часто викликають внутрішню кровотечу, запалення, спайки, біль і, в кінцевому рахунку, для багатьох жінок — безпліддя.

Синдром полікістозних яєчників

Гормональний розлад, який знижує здатність яєчників до дозрівання і вивільнення яйцеклітини в фаллопієві труби. Стандартне лікування — це медикаментозне лікування, але недавні дослідження показали, що такі зміни способу життя, як зниження ваги, фізичні вправи і дієта — неймовірно корисні для лікування безпліддя.

Міоми матки

Це доброякісні пухлини всередині або зовні матки, які можуть привести до аномальних кровотеч і безпліддя. За розташуванням та розміром міоми лікарі визначають, чи слід видаляти міому хірургічним шляхом чи ні.

Пошкодження маткової труби

Визначається як повне або часткове блокування і / або рубцювання фаллопієвих труб. Реконструктивна хірургія може відновити мінімально пошкоджені фаллопієві труби.

Низький оваріальний резерв

Пов'язаний зі зменшенням кількості та якості яйцеклітин. Тести на визначення рівня гормонів здатні визначити необхідність лікування безпліддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини