Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Як змінюється ваше тіло - третій триместр по тижнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінюється ваше тіло - третій триместр по тижнях

У заключному триместрі вагітності ви будете відчувати значні фізичні зміни - додаткова вага може призвести до скелетно-м'язового болю, а втома чекає вас через кожні десять кроків

9 лютого 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

З моменту зачаття до моменту пологів, ваше тіло пройде через кілька серйозних змін.

Як змінюється ваше тіло - третій триместр по тижнях

Третій триместр. Фото: ginclinic-spb.ru

27 і 28 ТИЖДЕНЬ

Вам все важче знайти зручне положення для сну, а також коли ви сидите на роботі або хочете відпочити на дивані. Задишка може стати головною проблемою вагітних жінок під час останнього триместру.

29 ТИЖДЕНЬ

Один із симптомів, який чекає на вас під час третього триместру вагітності — поява жовтуватої рідини — молозива, яке є попередником грудного молока. Як правило, ви помітите лише кілька крапель, але якщо потік сильнішає, покладіть спеціальні прокладки у свій бюстгальтер, щоб тримати ситуацію під контролем.

30 ТИЖДЕНЬ

Ваша шкіра розширюється для розміщення дитини, але розтяжки не завжди єдиний побічний ефект — 20% майбутніх мам також відчувають свербіж шкіри. Гарна новина полягає в тому, що розтяжки значно будуть зменшуватися і зникати з плином часу, хоча і не зникнуть повністю.

31 ТИЖДЕНЬ

Ви можете помітити, що ваші стегна стали більше і відчувати біль у нижній частині спини. Гормони у вашому організмі працюють на розслаблення зв'язок і сухожиль по всій області таза, так щоб кістки могли розширюватися, готуючись до пологів.

32 і 33 ТИЖДЕНЬ 

Ваша дитина росте і підтискає ваші внутрішні органи, від чого ви можете часто хотіти в туалет, відчувати печію та задишку. Це також може вплинути на ваш апетит у найближчі тижні, в результаті чого відчуття голоду різко зменшиться.

34 і 35 ТИЖДЕНЬ 

Ви, ймовірно, не можете бачити свої черевики через живіт та знаходите більш зручним носити бюстгальтер під час сну. Пам'ятайте, що це не назавжди — ви дуже швидко відновите колишню себе після пологів.

36 ТИЖДЕНЬ

Ви відчуваєте, що ваш живіт став трохи легше в ці дні? Це через те, що ваш малюк осідає нижче в таз, щоб підготуватися до зустрічі з вами. Найчастіше дитина "опускається" від двох до чотирьох тижнів до пологів. Також у цей час ваші молочні залози заповнюються молозивом, завдяки збільшенню гормону окситоцину. Це може зробити ваші груди твердими та чутливими. 

37 і 38 ТИЖДЕНЬ 

На цей момент ваша шийка наливається кров'ю і дуже чутлива, тому ви можете помітити невелику плямистість після сексу. Якщо ви відчуваєте постійні кров'янисті виділення, зверніться до лікаря.

39 ТИЖДЕНЬ

Менш як 5% жінок народжують у призначений термін, а це означає, що ваша дитина може народитися як через кілька годин, так і через пару тижнів. Але ви, ймовірно, вже так пристосовані до можливості початку перейм, що кожен маленький напад болю змушує вас думати: "Це воно?".

40 ТИЖДЕНЬ

Скоро ви відчуєте свої перші реальні скорочення — сильний біль, який проходить через ваш шлунок, нижню частину спини і верхню частину стегон. Кожна жінка справляється з цим по-різному. Ви можете скористатися знеболюючою епідуральною анестезією.

41 ТИЖДЕНЬ

Ви все ще вагітні? Не переживайте — це нормально. Діти народжуються в строк десь між 38 і 42 тижнями. Запасіться терпінням — дуже скоро ви побачите своє маленьке диво.

42 ТИЖДЕНЬ

Пам'ятайте, що більшості дітей абсолютно безпечно і комфортно в маминому животику, і цілком природно перебувати там до 42 тижні. Ймовірно, ваш лікар розглядає варіанти штучного виклику родової діяльності шляхом стимулювання перейм лікарськими засобами.

Раніше "Коментарі" публікували секрети пошуку ідеальної няні для дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

10 лютого 2021, 15:30

Витамины для беременных, США, качество GMP по триместрам, от токсикоза, для лактации, при отёчности, простуде, запорах у беременных. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини