Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Війна в Україні підвищила показник передчасних пологів, - NYT
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні підвищила показник передчасних пологів, - NYT

Через війну, вагітні українки змушені переживати стреси у найпрекрасніші моменти свого життя. Що призводить до негативних наслідків

3 червня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статтю New York Times (NYT).

Війна в Україні підвищила показник передчасних пологів, - NYT

Війна залишає негативний слід на здоров'ї українок. Ілюстративне фото

За інформацією ресурсу, медики попереджають про різке збільшення проблем зі здоров'ям у вагітних жінок, таких як передчасні пологи.

"Діти, народжені раніше терміну, більш схильні до розвитку респіраторних, неврологічних і травних ускладнень. Ті, хто народився дуже передчасно, можуть мати серйозні проблеми з фізичним і психічним здоров'ям", — зазначається в матеріалі.

Як зауважила головна лікарка однієї із лікарень Миколаєва, перебіг вагітності – став важчим.

 "Зазвичай народження нової людини — це щастя, а зараз — тривога", — додала Людмила Солоджук.

За її словами, кількість кесаревих розтинів і передчасних пологів у цій лікарні збільшилася на 5%. Тож, медики докладають усіх зусиль, аби відвернути увагу пацієнтів від жахіть війни. У Миколаївській лікарні, навіть, для цього випробовують різні спеціальні техніки. Більшість із них застосовують вперше.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Чому все більше жінок вступають до лав ЗСУ. За період повномасштабного вторгнення кількість жінок, що стали на оборону України збільшилася вдвічі. Понад 60 тисяч жінок стоять на захисті України. Більше ніж 42 тисяч з них — жінки-військовослужбовці. Ця цифра постійно зростає, адже у відповідь на агресію Росії значна кількість українських жінок долучилася до лав Збройних Сил України.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Вагітні росіянки масово їдуть в Аргентину: стало відомо, навіщо. За останній рік до Аргентини приїхали близько 10 500 вагітних росіянок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини