Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Варіанти кращих поз під час пологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Варіанти кращих поз під час пологів

Традиційно жінки народжують в горизонтальній позиції, але для того, щоб мати повне уявлення про родовий процес, необхідно розглянути всі позиції, що полегшують біль на кожному етапі пологів

2 лютого 2021, 15:34 comments1423
Поділіться публікацією:

Більшість жінок з початком перейм залишаються у вертикальному положенні або можуть пересуватися, нахилившись вперед під час скорочень. Вертикальне положення заохочує прогрес, підвищує ефективність скорочень і полегшує рух малюка у животику. Ця позиція, як правило, більш зручна, так як покращує кровообіг мами і дитини, а лежачи на спині, навпаки — звужує таз, що є менш придатною позицією для положення дитини, зменшує приплив крові і є більш болючою позою під час перейм.

Варіанти кращих поз під час пологів

Позиції під час пологів. Фото: warframetrader.ru

На першому етапі родової діяльності вам знадобляться сили і витривалість для активної роботи. Знайдіть позицію, яка дозволяє вам відпочити і розслабитися в перерві між переймами, і комфортно себе почувати під час них, — спробуйте позу лежачи на боці, напівсидячи (з великою кількістю подушок), або сидячи задом наперед на стільці, поклавши голову на подушку.

Під час інтенсивних скорочень рекомендується міняти позиції, чергуючи відпочинок з діяльністю, щоб родовий процес прогресував. Спробуйте ходити, похитуючи стегнами, — ходьба допомагає відкрити шийку матки і сприяє руху дитини вниз. Нахиліться вперед, упершись руками об стіл, ліжко або вашого партнера, якщо ваші ноги втомилися, чергуйте дії, сидячи на м'ячі або стільці.

Так само вигідно залишатися у вертикальному положенні, використовуючи силу тяжіння — спробуйте положення стоячи, використовуючи жердину або мотузку, за які можна тягнути, або сидячи на стільці, м'ячі, навпочіпки за допомогою вашого партнера. Ці положення сприяють відкриттю шийки матки, підвищенню еластичності тканин піхви і полегшують розширенню таза.

Вода під час пологів — як джерело сил і зменшення болю

Використання води під час пологів зможе надати вам велике полегшення, посприяє відпочинку та релаксації. Вода допоможе зменшити біль і прискорити родовий процес, разом з тим, зменшуючи потребу у використанні знеболювальних ліків та іншого зовнішнього втручання.

Душ

Прямі струмені води, спрямовані на ваші плечі і спину, відмінно допоможуть розслабитися і зосередитися. Душ застосовується як релаксуючий засіб в перерві між переймами, а так само допоможе вам на час усамітнитися, зняти фізичне і моральне напруження.

Ванна

Прийняття ванни допоможе не тільки сповільнити процес передчасних пологів, але і зніме напругу внизу живота, сприяючи циркуляції крові. Вода подарує вам комфорт і тепло, заспокоїть вас і налаштує на позитивну хвилю.

Раніше "Коментарі" писали, доктор або акушерка - кому українці довіряють життя своєї дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини