Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Вагітність без зайвих кілограмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вагітність без зайвих кілограмів

Відповідно до нового дослідження, яке вивчало ризики для мами і майбутнього малюка, пов'язані з набором ваги, занадто багато жінок набирають зайві кілограми під час вагітності

10 листопада 2020, 16:00
Поділіться публікацією:


Вагітність без зайвих кілограмів

Фото: lifehacker

Нове дослідження в області акушерства та гінекології показало, що майже половина всіх жінок набирають занадто велику вагу під час вагітності, що може привести до проблем зі здоров'ям, як для матері, так і для дитини. "Коли жінка набирає багато зайвих кілограмів під час вагітності, це збільшує ризик народження крупної дитини, що сприяє подальшому розвитку у неї ожиріння, а також ускладнень під час пологів, таких як вагінальні розриви, надмірна кровотеча і підвищена потреба хірургічного втручання", — пояснює співавтор дослідження Андреа Шарма, доктор філософії й епідеміолог центру по контролю захворювань.

Крім того, жінці може бути важко скинути зайву вагу, отриману під час вагітності, що значно збільшує ризик розвитку у неї ожиріння і діабету в майбутньому. Згідно з даними Інституту медицини, жінки з індексом маси тіла (ІМТ) до моменту зачаття:

·          менш як 18,5 повинні набрати від 12 до 18 кг під час вагітності;

·          між 18,5 — 24,9 можуть набрати від 11 до 15 кг;

·          з надмірною вагою — ІМТ становить 25 — 29,9 — повинні набрати від 6 до 11 кг;

·          ті, хто страждає на ожиріння — ІМТ 30 або вище — повинні отримати від 5 до 9 кг.

Чому жінки набирають занадто багато ваги під час вагітності?

Міф про те, що майбутні мами повинні подвоїти свої порції, є найголовнішим винуватцем. Хоча рекомендації лікарів можуть бути різні, Інститут медицини говорить, що якщо ви маєте здорову вагу, вам не потрібні додаткові калорії в першому триместрі, 340 додаткових калорій в день в другому триместрі і близько 450 додаткових калорій в день у третьому триместрі. Якщо ви маєте надлишкову або недостатню вагу, вам знадобиться більше або менше калорій.

За словами експертів, дієта не рекомендується під час вагітності. Проте майбутні мами повинні їсти багато фруктів, овочів, пісного м'яса і цільного зерна, одночасно обмежуючи себе в цукрі, жирній та смаженій їжі та інших нездорових продуктах. Якщо ви вже набрали більше кілограм, чим повинні, поговоріть зі своїм лікарем. Можливо, у вас ще є час, щоб змінити свої звички в їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини