Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Вагітність 10 тижнів: ваш малюк розміром з кумкват
commentss НОВИНИ Всі новини

Вагітність 10 тижнів: ваш малюк розміром з кумкват

Дізнайтеся, що відбувається з вашою майбутньою дитиною на десятому тижні вагітності

15 лютого 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

Хоча ваш малюк ледь розміром з кумкват — трохи більше ніж 3 сантиметрів, і важить всього 4 грами — він вже завершив найважливішу частину свого розвитку. Це початок так званого фетального періоду — часу, коли тканини та органи його тіла швидко ростуть і розвиваються.

Вагітність 10 тижнів: ваш малюк розміром з кумкват

Кумкват. Фото: mynadache.ru

Життєво необхідні органи — в тому числі нирки, кишечник, мозок і печінка — діють і починають функціонувати, хоча вони будуть продовжувати розвиватися протягом всієї вагітності. Якби ви могли заглянути всередину своєї матки, ви б помітили такі дрібні деталі, як крихітні нігті, які утворюються на пальцях ручок і ніжок, а також ніжний пух персикового кольору, який починає рости на ніжній шкірі малюка.

Кінцівки вашої дитини тепер можуть згинатися! Її руки згинаються в зап'ясті та зустрічаються на рівні серця, а ніжки тепер досить довгі, щоб випрямляти їх вперед і назад. Контури хребта чітко видно крізь прозору шкіру, а спинномозкові нерви починають розтягуватися від спинного мозку. Лоб вашої дитини тимчасово випирає і знаходиться дуже високо на голові (і становить практично половину тіла). У найближчі тижні ваша дитина знову подвоїться в своєму розмірі — майже до 7 сантиметрів.

Як змінюється ваше тіло

Перш ніж ви завагітніли, ваша матка була розміром з маленьку грушу. На цьому тижні вона вже розміром з великий грейпфрут. При наступному візиті до лікаря ви зможете почути швидке серцебиття свого малюка за допомогою допплерівського портативного ультразвукового пристрою, який ваш лікар або акушер помістить на живіт.

Залежно від вашого рівня фізичної підготовки, ви можете розглядати різні варіанти фітнесу під час вагітності. Плавання і ходьба — відмінний вибір протягом усіх дев'яти місяців. Вправи підвищують м'язовий тонус, силу і витривалість — три якості, які допоможуть вам носити додаткову вагу, яку ви отримуєте під час вагітності, підготувати вас до фізичного стресу пологів і полегшити повернення в форму після народження вашої дитини.

Раніше "Коментарі" писали, депресія після пологів: експерти вказали на тривожні дзвіночки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

16 лютого 2021, 09:28

Витамины для беременных, США, качество GMP по триместрам, от токсикоза, для лактации, при отёчности, простуде, запорах у беременных. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини