Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи У Криму не робитимуть аборти у приватних клініках: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Криму не робитимуть аборти у приватних клініках: причина

Приватні клініки прислухалися до побажань окупаційної влади, яка прагне підвищити народжуваність

9 листопада 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Приватні клініки в анексованому Криму повідомили про відмову від проведення абортів. Відповідне повідомлення передано до так званого "МОЗ" півострова. Про це повідомляють "Коментарі".

У Криму не робитимуть аборти у приватних клініках: причина

Російська влада намагається обмежити аборти

"Штучне переривання вагітності в Криму проводитиметься лише у державних медорганізаціях", — йдеться у повідомленні окупаційного відомства.

За словами підконтрольного російській владі голови кримського МОЗ Костянтина Скорупського, раніше керівникам комерційних клінік було запропоновано відмовитися від проведення абортів, щоб зробити внесок у покращення демографічної ситуації в країні. Відомство також зазначає, що в держклініках жінкам, які вирішили перервати вагітність, розповідатимуть про заходи соцпідтримки. Пацієнток надсилатимуть "на психологічне доабортне консультування", передає "Радіо Свобода".

Раніше в Росії на офіційному рівні заговорили про необхідність обмежити доступ жінок до абортів. Причиною цього рішення стали негативні демографічні показники країни. РФ змогла їх дещо підкоригувати лише за рахунок анексії українських регіонів у 2022 році. Проте загальний демографічний тренд Росії залишився тим самим — народжуваність падає, а смертність зростає. Для його корекції влада має намір обмежити доступ до препаратів із переривання вагітності, а також обмежити аборти. Востаннє таке рішення на пострадянському просторі приймалося за Сталіна, що дало короткочасний ефект зростання показників народжуваності.

Тим часом, Ватикан ухвалив важливе рішення щодо транссексуалів. Транссексуалів зрівняли у певних правах з іншими католиками.

У ГУР підказали окупантам: де незабаром чекати "прильотів" у Криму. В українській розвідці анонсували низку операцій "схожих на події в Керчі".

А експерти пояснили, чому бюджет на 2024 так і не став бюджетом війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини