Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Спорт під час вагітності - що безпечно
commentss НОВИНИ Всі новини

Спорт під час вагітності - що безпечно

Не секрет, що спорт під час вагітності - запорука гарного самопочуття і здоров'я майбутньої мами. Почати відвідувати спортивні секції можна тільки з дозволу лікаря.

4 грудня 2020, 12:02
Поділіться публікацією:


Спорт під час вагітності - що безпечно

Фото: depositphotos.com

Раніше багато фахівців рекомендували уникати будь-яких фізичних навантажень під час вагітності і відпочивати якомога більше. Але досвід останніх поколінь показав наскільки такий режим може бути небезпечним для здоров'я — сидячий спосіб життя веде до надмірного збільшення ваги майбутньої мами, що може привести до цукрового діабету і інших ускладнень.  

Плавання. Плавання отримує нагороду як найбезпечніший вид спорту для вагітних жінок, це прекрасний вид активності, який тренує м'язи і багато систем організму без перевантажень. Під час плавання не виявляється ніякого тиску на суглоби і зв'язки, а сама вода допомагає розслабитися і відчувати себе краще. Завдяки плаванню підвищується імунітет, розвивається витривалість, розвиваються і зміцнюються багато груп м'язів, особливо м'язи спини, а посилення м'язів малого тазу, тазового дна, живота і промежини стане запорукою успішного перебігу пологів.

Йога. Перевага йоги є винятковою, тому що такі заняття допомагають не тільки домогтися бажаної розтяжки, але і розслабитися і очистити розум. Це відмінний спосіб позбутися від зайвої тривоги і страхів, релаксуючи при цьому. Але важливо дотримуватися деяких запобіжних заходів. Будьте уважні до можливих ризиків перенапруги м'язів на другому і третьому триместрах вагітності.

Пілатес. Подібно до йоги, пілатес допомагає розтягувати всі групи м'язів і координувати дихання з рухами вашого тіла. Такий вид тренувань є безпечним за умови, що ви не перевантажує м'язи. Якщо ви використовуєте спеціалізоване обладнання під час тренування, обов'язково стежте за тим, щоб не збільшувати навантаження, навіть якщо таке навантаження було для вас комфортним раніше, зараз ви вагітні і це може заподіяти вам шкоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини