Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Що відчувають діти під час пологів: експертний погляд
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відчувають діти під час пологів: експертний погляд

Погляд на процес народження очима малюка

10 лютого 2021, 12:29 comments1468
Поділіться публікацією:

Кожна вагітна жінка задається питанням, як 3-4 кілограмова дитина примудряється протиснутися в отвір, приблизно рівний діаметру бублика. Але матінка-природа дарує немовлятам м'який череп не просто так.

Що відчувають діти під час пологів: експертний погляд

Новонароджений. Фото: ru.wikipedia.org

"Коли ви торкаєтеся голови новонародженого, ви можете відчути, що його череп складається з декількох кісток, немов черепиця, з м'якими областями між ними, — говорить доктор медичних наук Річард Ауербах — неонатолог дитячої лікарні в Голлівуді, — ці м'які області дозволяють голові дитини залишатися гнучкою при проходженні через родовий канал".

Голова кожного немовляти, народженого природним шляхом через піхву матері, якоюсь мірою деформується під час процесу народження, але навіть найбільш виражений "конус" повертається в норму протягом декількох днів.

Як дитина дихає?

Пологи викликають ряд механічних і фізіологічних процесів в організмі, які допомагають підготувати малюка до першого ковтка повітря.

"Плід не отримує кисень з повітря, тому він повинен отримати його від своєї мами, — пояснює доктор Санді Фальк, гінеколог в Бостоні, — в утробі кисень надходить до дитини через плаценту".

Але коли дитина народжується і пуповина затиснута, плацента не може виконувати свою роботу, тому легені починають діяти. В утробі матері легені плоду заповнені рідиною, яка допомагає їм дозрівати.

"Під час проходження по родових шляхах ця рідина витісняється, тому легені можуть розширитися і наповнитися повітрям після народження", — зауважує доктор Ауербах.

Як дитина зберігає тепло тіла?

Як дитина, яка виходить з 37-градусного середовища, пристосовується до 21-градусної пологової палати? Щитовидна залоза відіграє велику роль.

"При народженні рівень щитовидної залози у дитини високий, — каже доктор Ауербах, — цей сплеск викликаний як впливом холоду, так і збільшенням адреналіну. Підвищені рівні щитовидної залози викликають виділення тепла з типу жиру, званого "бурим жиром", який необхідний для того, щоб допомогти новонародженому регулювати температуру поза маткою".

Чи відчуває дитина біль?

На сьогодні лікарі вже знають, що новонароджені відчувають біль. Але сказати точно, скільки болю відчуває дитина під час переймів і пологів дуже складно. Деякі експерти порівнюють цей біль з відчуттям поступового здавлювання.

Раніше "Коментарі" публікували секрети пошуку ідеальної няні для дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини