Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Про що мовчать чоловіки: причини чоловічого безпліддя
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що мовчать чоловіки: причини чоловічого безпліддя

Існує хибна думка, що безпліддя є виключно «жіночою проблемою», але близько однієї третини випадків пов'язані з проблемами здоров'я у чоловіків

4 лютого 2021, 12:28
Поділіться публікацією:

Якщо ви безрезультатно намагаєтеся завагітніти, швидше за все, у вас виникає багато питань з цього приводу.

Про що мовчать чоловіки: причини чоловічого безпліддя

Лікування безпліддя у чоловіків. Фото: neo-med.biz

Безпліддя - це захворювання, при якому пара не може зачати дитину. Експерти не вважають, що у пари є проблеми із заплідненням, поки вони не намагалися завагітніти протягом як мінімум одного року, або протягом понад шести місяців, якщо жінка старше 35 років.

Що викликає безпліддя у чоловіків?

Проблеми, пов'язані з виробництвом сперми: чим більше сперматозоїдів вивільняється після еякуляції, тим більше шанси пари на зачаття. Чоловіки, у яких кількість сперматозоїдів в 1 мл сперми дорівнює 10 мільйонам або менше, можуть мати більше проблем з фертильністю, ніж ті, у кого нормальна кількість сперматозоїдів (кількість сперматозоїдів в 1 мл = від 20 до 200 мільйонів).

Щоб пройти довгий шлях від піхви до яйцеклітини в фаллопієвій трубі, сперматозоїди також повинні мати форму верхівки — ті, які неправильно структуровані, не можуть пройти відстань або проникнути в яйцеклітину, якщо вони її досягли.

Проблеми з виробництвом і якістю сперми можуть бути пов'язані з низкою факторів, включаючи дисбаланс тестостерону або інших гормонів, а також: аномалії з тестикулами, варикоцеле (варикозна вена в яєчку, яка може підтримувати занадто високу температуру, непідходящу для сперматозоїдів), вплив певних екологічних токсинів або хімічних речовин, прийом певних ліків (наприклад, стероїди), генетичні умови, певні інфекції, рак і його лікування.

Проблеми з випуском сперми: деякі проблеми із зачаттям у чоловіків виникають через блокування, яке заважає випуску сперматозоїдів. До таких проблем відносяться: передчасна еякуляція або проблеми із підтриманням ерекції, ретроградна еякуляція (коли сперма повертається в сечовий міхур), закупорка в яєчках.

Певні захворювання роблять деякі з цих факторів більш ймовірними, наприклад, діабет, проблеми із сечовим міхуром або передміхуровою залозою можуть вплинути на ретроградну еякуляцію. У чоловіків з муковісцидозом (спадкове захворювання) часто виникають проблеми із сім'явиносною протокою — трубкою, яка переносить сперму з яєчок у пеніс.

Раніше "Коментарі" писали про те, що чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини