Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Покрокове керівництво етапів пологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Покрокове керівництво етапів пологів

З перших скорочень до появи на світ дитини - чого очікувати майбутній мамі від найважливішого дня.

28 грудня 2020, 17:01 comments1750
Поділіться публікацією:


Покрокове керівництво етапів пологів

Фото: m24.ru

Етапи родового процесу:

Шийка починає розм'якшуватися, стає тоншою і починає відкриватися. Дитина осідає в таз. У цей момент пологів скорочення можуть бути помітні як хворобливе відчуття або тиск у нижній частині живота або спини. Скорочення матки в цій фазі зазвичай нерегулярні — починають і зупиняються; іноді сильні, іноді м'які. Це природний спосіб тренування тіла — дана фаза може тривати від кількох годин до кількох днів.

Шийка продовжує відкриватися, розширюючись до 3 — 4 сантиметрів. Родовий процес повинен бути поступовим, тому цей етап може зайняти досить багато часу — зазвичай близько 2/3 від загального часу. Протягом декількох годин скорочення стають більш тривалими, сильними і регулярними (близько 5 хвилин одна від одної, кожна з яких триває від 25 до 45 секунд).

Скорочення продовжують ставати все довше і сильніше — час між ними скоротитися приблизно до 3 хвилин, а тривалість зросте до однієї хвилини або більше. На цьому етапі, який в середньому займає від 2 до 6 годин, шийка матки розширюється приблизно до 8 сантиметрів. Активно дихаєте під час скорочень і відпочивайте в перервах.

Шийка повністю розкривається і скорочення переростають в потуги — стають потужними і ефективними, тому дана фаза зазвичай досить коротка (менше години). Дитина рухається через таз і родовий канал. Ваше тіло дає вам чіткі інструкції про те, що потрібно робити. Прагнення до штовхання зазвичай стає сильнішим, коли дитина опускається. Якраз перед народженням дитини ви можете відчути печіння і розтягуюче відчуття при піхвовому відкритті — вірна ознака того, що малюк майже народився! Коли з'являється голова дитини, вона повертається в одну сторону, щоб дозволити вирівнятися плечам, а потім народжується інша частина тіла малюка.

Яке поєднання почуттів — хвилювання, радість, благоговіння і полегшення! Ваша дитина лежить на вашому животі, насолоджуючись контактом з вашою шкірою. Це чудовий час для вашого першого грудного вигодовування, яке допомагає матці скоротитися і зменшує кровотечу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини