Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Останні тенденції в пологах
commentss НОВИНИ Всі новини

Останні тенденції в пологах

Протягом 20-го століття в розвинених країнах на піку моди перебувала тенденція народжувати вдома. Ближче до 1955 року популярність домашніх пологів знизилася менш ніж до 1% - більшість жінок воліли умови стаціонару

17 листопада 2020, 14:08
Поділіться публікацією:


Останні тенденції в пологах

Фото: story.instore.travel

Домашні пологи

Статистика свідчить, що на сьогодні 30% всіх розроджень у світі припадають на домашні пологи. Недавні дослідження, які порівнюють домашні пологи з лікарняними, показують, що обидва місця однаково безпечні до тих пір, поки професіонал (лікар або акушерка) знаходиться при виконанні службових обов'язків, а відповідне обладнання доступно і практично в умовах домашніх пологів.

Пологи у воді

Під час родового процесу, жінка знаходиться в пологовому басейні, де тепло води допомагає м'язам розслабитися, тим самим полегшуючи інтенсивність скорочень. Існує думка, що вода пом'якшує вихід малюка, робить його появу не такою болючою й травмуючою. За оцінками досліджень, приблизно від 10% до 15% породіль обирають такий варіант.

Гіпнотерапія

Метод гіпнотерапії набирає популярність протягом останніх 10 років і вчить майбутніх мам, що пологи не повинні бути болючими. Ліцензовані гіпнотерапевти вчать жінок використовувати метод самогіпнозу під час перейм, що дозволяє їм контролювати ступінь болю під час скорочень матки. Гіпнотерапія змушує породіль відчувати себе більш підготовленими, спокійними і зосередженими під час пологової діяльності.

Голковколювання

Історично метод голковколювання широко поширений в східних культурах. Сьогодні він стає все більш доступним і набирає популярності серед породіль Північної Америки. Голковколювання часто застосовується як дієвий спосіб викликати перейми у породіль, чия вагітність виходить за рамки терміну. Він також використовується, щоб допомогти жінці контролювати біль і стимулювати розслаблення.

Ін'єкції водою

Ін'єкції стерильною водою дуже поширені у Швеції, на сьогодні активно набирають популярність в Канаді. Цей метод призначений для полегшення попереково-крижових болів під час пологової діяльності. Дуже маленькі голки, що містять стерильну воду, впорскують безпосередньо під поверхню шкіри. Така водна блокада дозволяє знеболювати область ін'єкції протягом 20 хвилин до декількох годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини