Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 41 тиждень вагітності - норма або патологія
commentss НОВИНИ Всі новини

41 тиждень вагітності - норма або патологія

Дізнайтеся, що відбувається з вашим майбутнім дитиною на 41 тижні вагітності

3 лютого 2021, 10:31 comments5505
Поділіться публікацією:

З міркувань безпеки ваш лікар або акушер можуть запропонувати вам викликати пологи штучним методом, якщо ваша дитина не народиться самостійно до кінця цього тижня.

41 тиждень вагітності - норма або патологія

Плод на 41 тижні. Фото: kukuriku.ru

Більшість лікарів не дозволять вам чекати понад два тижні після встановленого терміну, щоб народити самостійно, оскільки це загрожує вам і дитині підвищеним ризиком ускладнень. Через 42 тижні ваші перейми будуть більш тривалими або й зовсім відсутні, що загрожує малюкові підвищеним ризиком отримання травми під час вагінальних пологів, а також загрозою мертвонародження.

Чого очікувати від вашого новонародженого малюка, щоб зробити перші спільні 24 години найменш пригніченими для всіх.

Годування 

Оскільки шлунки новонароджених дітей дуже маленькі, немовлятам необхідно їсти лише від 30 до 90 мл за один раз, але часто — через невеликі проміжки часу. Деякі діти хочуть груди або пляшку кожні дві-три години, в той час, як перерва між прийомами їжі в інших дітей буде довше.

Відрижка, гикавка й зітхання

Новонародженим діткам потрібно часто відригувати після їжі.

"Гази — це повітря, яке потрапляє в шлунково-кишкову систему і потребує звільнення", — каже Шаліні Форбіс, доктор медичних наук і педіатр в Огайо.

Багато малят відригують самостійно, інші будуть потребувати невеликої допомоги від вас. Якщо ваша дитина метушиться під час або після годування — це сигнал до відрижки. Не потрібно плескати малюка по спині — ніжні кругові рухи і вертикальне положення дитини допоможуть зайвим газам вийти.

Не лякайтеся гикавки або слини. Гикавка нормальна для новонароджених і не викликає у них дискомфорту. Подібним же чином, випльовування молока в невеликих кількостях під час і після годування — цілком нормальне явище.

Плач

Частота і тривалість плачу згодом будуть змінюватися. Протягом перших декількох днів багато новонароджених дивно спокійні і сонні. Але до двох тижнів малюк буде плакати близько двох годин на день.

Дихання

Інша новонароджена особливість — це періодичне дихання. Ваша дитина може швидко дихати, зробити паузу протягом декількох секунд, а потім почати дихати знову — не переживайте — це абсолютно нормальне явище.

Раніше "Коментарі" писали, доктор або акушерка — кому українці довіряють життя своєї дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини