Рубрики
МЕНЮ
Седлецкая Татьяна
Фото: menslife
1. Сушені боби і сочевиця. Всі жінки потребують 10 додаткових грамів білка в день під час вагітності (в цілому не менше 60 г). Боби і сочевиця є відмінним джерелом — близько 15 грамів в 1 порції.
2. Банани багаті калієм і пропонують швидкий приплив енергії, щоб боротися з втомою під час вагітності.
3. Пісне м'ясо. Під час вагітності ви потребуєте подвоєною денної норми заліза, тому дуже важливо додати в раціон харчування багато багатих залізом продуктів. "Якщо у вас немає хорошого запасу заліза, ви часто можете відчувати себе втомленою", — попереджає Джо Енн Хатнер, дієтолог в Пало-Альто, штат Каліфорнія. М'ясо постачає форму заліза, яке легко засвоюється організмом.
4. Сир. Такі сорти, як чедер і моцарелла надають велику допомогу в задоволенні ваших вимог кальцію — кожні 30 грамів містять від 150 до 200 міліграмів.
5. Яйця. У багатьох жінок розвивається відраза до м'яса під час вагітності. Яйця є відмінним альтернативним джерелом білка, тому, що вони містять всі необхідні амінокислоти, яких потребує тіло.
6. Зелень. Приготований шпинат має високий рівень фолієвої кислоти і заліза, а капуста і ріпа є хорошими джерелами кальцію.
7. Хліб з цільного зерна. Замінивши ваш традиційний білий хліб на цільнозерновий, ви можете переконатися, що споживаєте рекомендовані 20-35 щоденних грамів волокна.
8. Апельсини. Цей фрукт містить багато вітаміну С, фолієвої кислоти і клітковини, а оскільки він майже на 90% відсотків складається з води, також допомагає вам задовольнити щоденні потреби в рідині.
9. Горіхи і горіхове масло. Експерти рекомендують замінити деякі насичені жири (наприклад, у м'ясі та олії) на ненасичені — горіхи, які мають вирішальне значення для розвитку мозку вашої дитини. При наявності будь-якої алергії, лікарі рекомендують уникати арахіс під час вагітності.
10. Сухофрукти. Вибирайте такі сушені фрукти, як абрикоси, вишні і журавлина, але тримайтеся подалі від сушених бананів, бо вони обробляються в олії та перевантажені жиром.
Новини