Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 7 ускладнень вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

7 ускладнень вагітності

Більшість вагітностей є неускладненими, проте, корисно знати, які серйозні медичні проблеми можуть виникнути у майбутніх мам

28 грудня 2020, 10:46
Поділіться публікацією:


7 ускладнень вагітності

Фото: ivan-pole

Викидень

Викидень — це втрата вагітності в перші 20 тижнів. Близько 10-20% відомих вагітностей закінчуються викиднем, а понад 80% викиднів відбуваються до 12 тижнів. Вважається, що більшість викиднів першого триместру викликані хромосомними аномаліями заплідненої яйцеклітини, які перешкоджають розвитку ембріона.

Передчасні роди

Якщо у жінки почалися регулярні скорочення, через які шийка матки починає відкриватися (розширюватися) до досягнення терміну 37 тижнів вагітності, це називається передчасні перейми і пологи. Коли дитина народжується до 37 тижнів, її називають передчасно народженою — така дитина вважається недоношеною.

Припухлість (набряки)

Набряклість в щиколотках і ногах є поширеним симптомом у третьому триместрі вагітності. Отримайте поради щодо профілактики, а також інформацію про те, коли необхідно звернутися до лікаря, у свого сімейного лікаря.

Прееклампсія
Прееклампсія є серйозним захворюванням, яке зачіпає близько 5% вагітних жінок. Захворювання діагностується, якщо у вагітної жінки виявлено такий стан здоров'я, як підвищений кров'яний тиск, білок в сечі або печінці або аномалії нирок після 20 тижнів вагітності.

Маловоддя (олігогідрамніоз)

Амніотичний мішок наповнюється рідиною, яка захищає і підтримує вашу дитину. Коли такої рідини занадто мало, це називається олігогідрамніозом. Зазвичай в третьому триместрі близько 4% вагітних жінок мають низький рівень амніотичної рідини.

Гестаційний діабет

Від 2 до 10% майбутніх матерів розвивають цей тип діабету. Гестаційний діабет — досить поширене і серйозне ускладнення вагітності, тому вагітні жінки регулярно проходять тест на глюкозу між 24 і 28 тижнями. Більшість жінок можуть контролювати рівень цукру в крові за допомогою дієти і фізичних вправ і народити здорових дітей. Але погано контрольований діабет може мати серйозні наслідки для здоров'я дитини.

Позаматкова вагітність

Коли запліднена яйцеклітина імплантується за межі матки, така вагітність називається позаматковою. Одна з 50 вагітностей є позаматковою.

Передлежання плаценти

Передлежання плаценти — низьке розташування плаценти з частковим або повним покриванням шийки матки. Передлежання плаценти звичайно не є проблемою на ранній стадії вагітності, але якщо плацента залишається небезпечно низько розташованою в міру прогресування вагітності, це може викликати кровотечу і привести до інших ускладнень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини