Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 5 способів зменшити печію під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

5 способів зменшити печію під час вагітності

Відчуття печіння, відоме як печія, відбувається, коли нижній стравохідний сфінктер (м'яз, що відповідає за утримання вмісту шлунка) починає розслаблятися - це дозволяє шлунковим кислотам текти вгору в стравохід

15 грудня 2020, 15:02
Поділіться публікацією:


5 способів зменшити печію під час вагітності

Фото: plan-baby

Вагітні жінки є головними кандидатами на печію з двох причин: по-перше, гормон релаксин (розслабляючий ваші суглоби і сполучну тканину для більш легкого перебігу процесу пологів) уповільнює травлення, тобто їжа залишається в шлунку довше, завдяки чому організмом виробляється більше кислоти. По-друге, зростаюча дитина тисне, як на шлунок, так і на стравохідний сфінктер, збільшуючи ймовірність того, що кислота потрапить в стравохід.

Їжте менше, але частіше

Під час вагітності місце для шлунка сильно зменшується, тому за допомогою розумної дієти можна запобігти печію. Постарайтеся замість трьох страв на день споживати шість міні-порцій. Менші розміри порцій будуть швидше і легше перетравлюватися шлунком без виробництва зайвої кислоти.

Виключіть продукти, що провокують печію

Визначте продукти, які посилюють вашу печію, і повністю виключіть їх зі свого раціону харчування. Такі продукти зазвичай включають цитрусові, томати, жирні або смажені продукти, прянощі, шоколад, каву, газовані напої.

Зосередьтеся на рідинах

Вибирайте продукти, які містять багато білка, такі як молоко і питний йогурт. Також намагайтеся повільно і дуже ретельно пережовувати тверду їжу.

Не їжте перед сном

Щоб уникнути печії в нічний час доби, намагайтеся не їсти нічого протягом як мінімум трьох годин перед сном. Використовуйте додаткову подушку, щоб збільшити кут нахилу свого тіла уві сні.

Будьте обережні з антрацитними препаратами

Звичайно, чудово знайти полегшення за допомогою антрацитних препаратів, що містять кальцій, призначених для нейтралізації соляної кислоти в шлунковому соку. Проте, занадто велика кількість кальцію може блокувати абсорбцію заліза, тому не приймайте антрацитні препарати, якщо ви приймаєте вітаміни для вагітних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини