Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 5 речей, які можуть вплинути на грудне молоко
commentss НОВИНИ Всі новини

5 речей, які можуть вплинути на грудне молоко

Якщо ви годуєте грудьми, ймовірно, ви вже виявили, що годування іноді стає досить важким процесом. Трави, спеції та алергія на ліки - лише деякі речі, які можуть вплинути на поставку грудного молока

23 листопада 2020, 14:02
Поділіться публікацією:


5 речей, які можуть вплинути на грудне молоко

Фото: baby-sleep

Алергія

Алергія здатна знизити виробництво грудного молока. Це не дуже хороша новина для годуючих мам, які страждають від важкої сезонної алергії, але не все втрачено: антигістамінні препарати не сильно впливають на виробництво грудного молока, якщо ваше годування вже налагоджено і встановлено.

Післяпологова кровотеча

Кровотеча після народження також може пригнічувати ранне грудне вигодовування. В основному, травматичні пологи і материнський стрес, який відчувають під час великої втрати крові, здатний пригнічувати лактогенез (або виготовлення молока).

Гіпотиреоз

Гіпотиреоз, або нестача гормонів щитовидної залози, може втручатися у виробництво молока. Щитовидна залоза допомагає регулювати такі гормони, як пролактин і окситоцин — два основних гормони, що беруть участь у грудному вигодовуванні.

Деякі трави і спеції

Шавлія, м'ята, материнка, меліса, петрушка, чебрець — при споживанні їх у великих кількостях здатні зменшити потік молока під час годування грудьми. Але не лякайтеся, якщо ви не їсте ці трави у великій кількості, ви будете почувати себе просто відмінно, тому можете продовжувати використовувати їх в якості приправ для своїх страв.

Гормональні протизаплідні засоби

Більшість гормональних методів контролю над народжуваністю чудово підходять для грудного вигодовування. Але деякі з них, особливо ті, які містять естроген, можуть вплинути на кількість грудного молока. Варіанти регулювання народжуваності, які містять тільки прогестин (на відміну від прогестерону і естрогену), як правило, є найкращим вибором для годуючих мам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини