Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 6 прихованих небезпек під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

6 прихованих небезпек під час вагітності

Перед тим як завагітніти, ви, ймовірно, ніколи двічі не думали про манікюр або зміну котячого сміття. Хоча більшість речей, як правило, не є шкідливими під час вагітності, деяких з них все ж слід побоюватися.

5 листопада 2020, 16:34
Поділіться публікацією:


6 прихованих небезпек під час вагітності

Фото: leleka.com.ua

Чи можна пофарбувати дитячу?

Хоча немає ніякого відомого ризику від впливу неетилованих фарб на водній основі (латексу), всі фарби містять хімічні речовини, що виділяють пари. Олійні фарби і розчинники містять речовини, здатні збільшити ризик викидня і вроджених дефектів у малюка, на відміну від їх аналогів на водній основі, тому вибирайте латексну фарбу і попросіть майстра після роботи добре провітрити кімнату.

Чи безпечно використовувати засоби для чищення?

Перевірте етикетки і уникайте продуктів, які говорять про токсичність, тому, що вони можуть містити небезпечні розчинники. Наприклад, очисники для духовки і вікон часто містять гліколеві ефіри, які, як відомо, підвищують ризик викидня у жінки. А більшість засобів, що видаляють цвіль, містять феноли, які можуть збільшити ризик вроджених дефектів або смерті плоду.

Чи безпечні пестициди?

Хоча немає конкретних доказів того, що вплив цих хімічних речовин пов'язаний зі значним ризиком для вашої дитини, недавні дослідження показали, що великі кількості пестицидів все ж можуть нашкодити плоду. Якщо ви є майбутньою мамою, то (по можливості) уникайте застосування пестицидів, а також репеленти проти комах, які містять хімічні речовини.

Чи можна робити манікюр?

Побалувати себе манікюром — завжди задоволення для жінки, тим більше вагітної. В ідеалі, приміщення повинно добре провітрюватися, маючи відкриті вікна під час процедури, тому, що лак для нігтів і засіб для зняття лаку містять розчинники.

Чи безпечно фарбувати волосся?

Немає ніяких доказів того, що хімічні речовини, що містяться у фарбах для волосся, викликають вроджені дефекти, викидні або інші ускладнення вагітності — але також немає і надійних досліджень, що підтверджують безпеку цих речовин. Теоретично фарба під час фарбування проникає в шкіру голови і потрапляє в кровотік, тому може досягти вашої зростаючої дитини. З цієї причини деякі медичні працівники рекомендують вагітним жінкам уникати таких процедур з волоссям, особливо в першому триместрі, коли органи малюка активно розвиваються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини