Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи 4 питання про методи контрацепції після пологів
commentss НОВИНИ Всі новини

4 питання про методи контрацепції після пологів

4 питання, які необхідно задати собі перед вибором засобу контрацепції на післяпологовий період

19 листопада 2020, 14:56
Поділіться публікацією:


4 питання про методи контрацепції після пологів

Фото: okno.world

Існує не один варіант методу контрацепції, що підходить для новоспечених мам. Кращий засіб контрацепції — те, яке вам подобається і що не викликає дискомфорту при використанні.

Раніше ви приймали протизаплідні таблетки?

Немає причин, за якими ви не зможете повернутися до цього методу контрацепції, навіть якщо годуєте грудьми. Раніше протизаплідні таблетки не рекомендувалися лікарями через побоювання, що естроген в комбінованих таблетках може зменшити вироблення грудного молока. Однак сьогодні таке мислення починає змінюватися. Деякі дослідження підтвердили, що протизаплідні таблетки надають мінімальний вплив на лактацію годуючих жінок, якщо вони ведуть здоровий спосіб життя і добре харчуються.

Чи є гормональні методи кращим варіантом для вас?

Якщо ви курите, маєте чинники ризику, що збільшують післяпологову кровотечу або ймовірність інсульту, у вас є інший медичний стан, який унеможливлює використання комбінованих гормональних методів контрацепції, розгляньте такий варіант, як пристрій ВМС (спіралі), які є чудовою альтернативою таблеткам для більшості жінок. Термін експлуатації ВМС від 3 до 5 років.

Чи є майбутня вагітність бажаною для вас?

Якщо якась частина вас буде потай щаслива, якщо ви знову завагітнієте, ви можете зробити вибір на користь самого простого і дешевого варіанту контролю народжуваності — метод лактаційної аменореї. Даний вид контрацепції ефективний лише на 73%, але лише при дотриманні всіх необхідних для цього умов. Трохи більше надійними є такі бар'єрні методи контрацепції, як презервативи — 82%.

Ваша сім'я повністю "укомплектована"?

Якщо ваша відповідь "так", ви знаєте, що робити. Існує вазектомія (для нього) або перев'язка труб (для вас). Обидві процедури вважаються необоротними, але в деяких випадках вазектомія може бути скасована за допомогою хірургічного втручання. Якщо у вас запланований кесарів розтин, ви можете заздалегідь домовитися з лікарем і про перев'язку труб відразу після народження вашого малюка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини