Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Коронавірус при вагітності не впливає на пологи – дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус при вагітності не впливає на пологи – дослідження

У більшості випадків вагітні жінки, які захворіли на COVID-19 не потребують госпіталізації

20 листопада 2020, 22:45
Поділіться публікацією:

Лікарі повідомляють, що результати тестів, в яких взяли вагітні жінки, дали неочікувані результати. 

Коронавірус при вагітності не впливає на пологи – дослідження

Фото з відкритих джерел

З початком всесвітньої пандемії Центри контролю та профілактики захворювань вважали, що ризики для вагітних набагато більші. Але результати нових досліджень значно оптимістичніші. 

Вагітні жінки, які захворіли на COVID-19 мають невеликий шанс розвитку важких симптомів. Це стосується і їхніх новонароджених дітей.

Дослідники стверджують, що у 95% хворих пацієнток спостерігаються добрі результати, і лише в 3% підтверджено позитивній тест на COVID-19.  

"Однак для 5% вагітних жінок, у яких підтверджено коронавірус та які важко переносять хворобу – належать до високої групи ризику. Сама вагітність, схоже, не збільшує шансів на ускладнення від COVID", — повідомляє керівник дослідження, доктор Емілі Адгікарі в лікарні Паркленд в Далласі, США. 

Більшість жінок с полегшенням видихають, коли дізнаються, що вірус навряд чи нашкодить їхнім дітям. У більшості випадків жінки не потребують госпіталізації. 

Для дослідження група лікарів на чолі з доктором Адгікарі спостерігали за 3400 жінками при надії, 252 з яких хворіли на COVID-19. Серед тих, хто отримав позитивний тест, у 95% випадків мали слабку симптоматику. У інших шести спостерігали важкий або критичний стан. Серед наслідків спостерігали передчасні пологи, прееклампсію, порушення частоти серцевих скорочень плода. У деяких випадках жінкам довелося робити кесарів розтин. Також лікарі помітили, що діабет у пацієнток збільшує шанси того, що хвороба протікатиме складніше. 

"З 252 інфікованих жінок рівень на COVID-19 госпіталізації підлягали 6%. Попередні дослідження передбачали, що майже 20% вагітних жінок з COVID-19 потребуватимуть госпіталізації", — повідомляє доктор Адгікарі.

Попри результати  дослідники наголошують, що вагітні жінки, як і всі інші, повинні носити маски та дотримуватися соціальної дистанції, щоб мінімізувати шанси на зараження вірусом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що жінка народила двійню, перебуваючи в комі через коронавірус



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини