Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Фінішна пряма вашої вагітності - як малюк готується до зустрічі з вами
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінішна пряма вашої вагітності - як малюк готується до зустрічі з вами

Дізнайтеся, що відбувається з вашою майбутньою дитиною з 36 по 40 тижні вагітності

14 січня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Ваша дитина докладає всіх зусиль, щоб накопичувати жир на даному етапі розвитку — її тіло округляється, формуються чудові ямочки на ліктях і колінах. Зазвичай за два-чотири тижні до пологів голова дитини опускається в тазову порожнину матері — це означає, що до великого дня залишилося зовсім недовго!

Фінішна пряма вашої вагітності - як малюк готується до зустрічі з вами

В очікуванні малюка. Фото: iStock

37 тиждень

В кінці цього тижня ваш термін вагітності вже буде вважатися повним. Це означає, що ніяких спеціальних заходів для запобігання пологів, якщо вони раптом почнуться, не буде прийнято — від цього тижня і далі всі органи у малюка сформовані й він здатний жити за межами матки. До цього часу малюк додавав у вазі приблизно 220 грамів на тиждень, але зараз його зростання сповільнюється до 30 грамів на тиждень.

38 тиждень

На цьому тижні ваш доктор надасть вам інформацію про розмір і вагу вашої дитини в цей момент, але майте на увазі, що іноді це всього лише прогнози — ніхто не знатиме точний зріст і вагу малюка до його народження. Приблизно за два тижні до народження плацента починає злегка "погіршуватися" — вона стає менш ефективною при передачі їжі, на ній починають проявлятися згустки крові та кальциновані плями. Цей життєво важливий, але недовговічний орган добігає кінця свого існування.

39 тиждень

Тільки 5% дітей вирішують привітати світ в призначений термін, тому ваш малюк може порадувати вас своєю появою в будь-який час. На момент народження дитина має в цілому 300 кісток. Деякі з цих кісток зливаються разом зі зростанням малюка (у дорослих в цілому 206 кісток).

40 тиждень

Ваш малюк ось-ось з'явиться на світ, але він може прийняти рішення затриматися у своєму затишному будинку у вигляді матки до двох тижнів. Не очікуйте побачити сльози на дитячому личку відразу: діти народжуються з нерозвиненою системою слізних проток. Зазвичай сльози з'являються через 1 — 3 місяці.

Раніше "Коментарі" писали про те, що потрібно встигнути зробити до пологів кожній майбутній мамі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини