Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Екстрені пологи в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Екстрені пологи в домашніх умовах

Малоймовірно, але іноді родова діяльність може початися вдома або на задньому сидінні таксі, особливо якщо це ваша не перша дитина

21 грудня 2020, 15:49
Поділіться публікацією:


Екстрені пологи в домашніх умовах

Фото: depositphotos.com

Якщо це ваша друга вагітність, а перший малюк з'явився на світ стрімко, вам необхідно бути особливо чутливою і налаштованою на будь-які ознаки початку родової діяльності. Будьте готові до того, що другі пологи можуть йти ще стрімкіше і швидше. Якщо на момент сильних стрімких потуг ви опинитеся вдома, наступні кроки допоможуть вам, поки ви чекаєте бригаду швидкої допомоги.

Що робити?

- Зателефонуйте в "швидку допомогу". Скажіть диспетчеру, що народжуєте, тому вам потрібна невідкладна медична бригада.

- Відкрийте вхідні двері, щоб медична бригада безперешкодно могла потрапити в квартиру. Можливо, ви не зможете дістатися до дверей пізніше, щоб відкрити лікарям.

- Зателефонуйте своєму лікарю або акушерці. Він повинен залишатися з вами на лінії, щоб керувати процесом і вести вас, поки не приїде допомога.

- Візьміть рушники, простирадла або ковдри. Розстеліть одне під собою, а решту чисту білизну залишіть поруч, щоб висушити дитину одразу після народження (якщо допомога не прийде вчасно).

Що робити, якщо дитина прибуває до приїзду медичної бригади?

- Намагайтеся зберігати спокій. Немовлята, які прибувають досить швидко, зазвичай народжуються з легкістю.

- Робіть усе можливе, щоб вести процес народження якомога м'якше.

- Якщо пуповина знаходиться навколо шиї дитини, або злегка розслабте її над головою, або звільніть її для того, щоб сформувати петлю, щоб інша частина тіла малюка могла прослизнути крізь неї.

- Коли дитина народиться, не тягніть за пуповину, не намагайтеся зав'язати її або відрізати самостійно — залиште пуповину прикріпленою до малюка до прибуття бригади швидкої допомоги.

- Залишайтеся там, де ви знаходитеся, поки не народите плаценту, яка повинна з'явитися найближчим часом. Залиште плаценту, прикріплену до пуповини — медичний персонал сам подбає про це.

- Негайно висушіть дитину. Потім покладіть малюка собі на живіт шкіра до шкіри — і зігрійте теплом свого тіла. Накрийте себе і свою дитину сухою і чистою ковдрою.

- Приберіть будь-який слиз або амніотичну рідину з ніздрів малюка, обережно погладжуючи пальцями з боків його носа.

- Якщо ваша дитина не плаче при народженні, стимулюйте її, твердо потираючи спину.

- Поки ви чекаєте прибуття медичної допомоги, постарайтеся годувати малюка грудьми — але тільки в тому випадку, якщо можете утримувати пуповину НЕ натягнутою (іноді, поки плацента ще всередині, пуповина не буде достатньо довгою, щоб дозволити вам вкласти дитину на груди). Смоктання грудей спонукає ваше тіло вивільнити більше окситоцину — гормону, що стимулює перейми, що допоможе народити плаценту.

- Після "народження" плаценти, продовжуйте годувати малюка грудьми, щоб ваша матка продовжувала скорочуватися. Якщо малюк відмовиться смоктати груди відразу після народження, вручну простимулює свої соски, щоб вивільнити гормон.

- Після того, як з'явиться плацента, енергійно масажуйте свій живіт в області нижче пупа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини