Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Догляд за шрамом від кесаревого розтину
commentss НОВИНИ Всі новини

Догляд за шрамом від кесаревого розтину

Експерти розповідають, як доглядати за розрізом, а також підказують, чого очікувати, коли він заживе

23 грудня 2020, 15:14
Поділіться публікацією:


Догляд за шрамом від кесаревого розтину

Фото: iruksan.com

Кесарів розтин — операція, при якій новонароджений малюк витягується через розріз на матці. Майже у всіх випадках розріз буде невеликим — горизонтальна лінія близько 10-15 см, яка знаходиться значно нижче пупка, тому будь-яке бікіні сховає шрам від сторонніх очей. У дуже рідкісних випадках — в основному в надзвичайних ситуаціях — ваш лікар може замість горизонтального зробити вертикальний розріз під час проведення операції.

Догляд за шрамами після операції

Перед випискою з лікарні (зазвичай близько чотирьох днів, в залежності від вашого стану здоров'я) ваш лікар видалить скоби з розрізу; якщо у вас шви — вони розчиняться самі. Ваш шрам після кесаревого розтину буде покритий паперовими стрічками, відомими як Steri-Strips — вони будуть відпадати самі по собі приблизно через тиждень — не намагайтеся зняти смужки самостійно, оскільки це тримає вашу рану закритою і чистою!

Поки у вас свіжий шрам, як правило, протягом перших двох тижнів, вам запропонують не підіймати нічого важче за вашу дитину, щоб не заважати процесу загоєння. Протягом цього часу ви можете вільно приймати душ з використанням м'якого мила, але без миття області шраму. Ви повинні уникати прийому ванни (занурення шраму в воду) або плавання в перші дні. У перші дні після народження дитини ваш шрам, ймовірно, буде опухлим, а область навколо нього буде рожевою. Але якщо ви помітили кровотечу або просочування з місця розрізу, почервонілі краї або підвищену температуру тіла вище 38 ° С — негайно зателефонуйте своєму лікарю, тому, що це може бути ознакою інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини