Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Чому випадає волосся після вагітності: відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому випадає волосся після вагітності: відповідь експерта

Близько 50% жінок після пологів стикаються з проблемою випадіння волосся - чотири причини цього явища

2 лютого 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

Нормою заведено вважати близько 100 волосин, що випали у жінки за добу. А якщо жінка перебуває в поста період, то ця кількість може збільшитися до 500 на день, і це так само вважається нормою.

Чому випадає волосся після вагітності: відповідь експерта

Волосся на гребінці. Фото: mama-poslerodov.ru

Такий процес рясного випадання волосся є фізіологічним, і найчастіше він відбувається через 1-3 місяці після пологів і може тривати від 1 до 5 місяців.

Причини рясного випадіння волосся після пологів:

Гормональні зміни. Під час вагітності в організмі відбувається акумуляція поживних речовин і мікроелементів, які накопичуються за всі 9 місяців і не дозволяють випадати волоссю. В результаті чого, все волосся, яке не випало під час вагітності, а перебувало у стадії спокою, випадає за один раз. Жінка може втратити до 30% всього волосся.

Недолік поживних речовин і мікроелементів. Більшість жінок, що годують, разом з грудним молоком віддають малюкові всі поживні речовини, накопичені за час вагітності.

Стрес і брак сну. З появою малюка, мамин сон стає переривчастим і чуйним. Це може призвести до фізичного і емоційного виснаження, що негативно відбивається і на загальному стані здоров'я шкіри і волосся. 

Залізодефіцитна анемія. Під час пологів жінка втрачає багато крові, від чого їй можуть поставити діагноз анемія і призначити пити залізо для відновлення рівня гемоглобіну.

Що можна зробити?

Перше, що ви повинні розуміти у цей період — це те, що рясне випадіння волосся в післяпологовий період вважається і є нормальним фізіологічним процесом. Випадіння волосся — не патологія або хвороба. Шампуні проти випадіння волосся, маски та бальзами не чинитимуть очікуваного ефекту.

Для більш швидкого відновлення приділіть більше уваги правильному збалансованому харчуванню, обов'язково включите у свій раціон білки, зернові і клітковину, яка міститься у фруктах і овочах.

Дуже добре в цей період допоможе масаж голови — під час миття волосся, легкими круговими рухами за допомогою подушечок пальців масажуйте шкіру голови.

Раніше "Коментарі" писали, що дитячий психолог дав відповіді на найпопулярніші питання про смерть, які задають діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини