Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Безуспішні спроби зачати другу дитину: експерти розповіли, як впоратися зі вторинним безпліддям
commentss НОВИНИ Всі новини

Безуспішні спроби зачати другу дитину: експерти розповіли, як впоратися зі вторинним безпліддям

Вторинне безпліддя є більш поширеним і емоційно болючим, ніж думають люди

18 лютого 2021, 18:13
Поділіться публікацією:

Кілька порад від експертів для пар, які безуспішно намагаються зачати другу дитину.

Безуспішні спроби зачати другу дитину: експерти розповіли, як впоратися зі вторинним безпліддям

Мама з малюком. ФОТО: SHUTTERSTOCK.COM

Безпліддя є несамовитим і стресовим фактором, незалежно від того, є у вас дитина чи ні. Багато батьків відчувають провину за те, що вони не можуть подарувати своїй дитині братика або сестричку.

Подумайте, що змінилося з моменту народження вашої першої дитини 

"Лікарями не було виявлено єдиної причини, яка викликає більшість випадків вторинного безпліддя, — говорить доктор філософії Джеймі Гриф в Нью-Йорку, — найчастіше на вторинне безпліддя впливає вік жінки".

Реальність така, що у жінок пік народжуваності припадає на 25 років, і знижується в два рази між 30 і 40 роками. З віком якість яйцеклітин знижується, у жінок частіше розвиваються міоми і ендометріоз, які сприяють безпліддю. Інші фактори, такі як зайва вага, прийом ліків, операція після останньої вагітності можуть впливати на зачаття. Також може бути, що якість або виробництво сперми вашого партнера в даний час незадовільна.

Будьте активні в пошуку медичної допомоги

Більшість експертів рекомендують відвідати лікаря після року безуспішних спроб зачати дитину, якщо вам менше 35 років, і після шести місяців, якщо вам більше 35 років. Ви можете почати з відвідин вашого сімейного лікаря або гінеколога, але якщо його рекомендації і прописане лікування не дають результатів протягом декількох місяців, зверніться до фахівця по народжуваності.

Прийняти свої почуття

Гнів, смуток і тривога поширені серед батьків, які намагаються розширити свою сім'ю.

"Наявність однієї дитини не полегшує біль від безпліддя, — каже сімейний психолог Анастасія Бірюкова, — парам можуть допомогти зустрічі з фахівцем в області психології або пошук блогів і онлайнових груп на тему вторинного безпліддя".

Раніше "Коментарі" писали про найпоширеніші вроджені патології у дітей та їх лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини