Головна Новини Здоров'я фармація Заборона відвідувати концерти, ресторани, кафе, ТРЦ: невакцинованим українцям сказали, чого чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона відвідувати концерти, ресторани, кафе, ТРЦ: невакцинованим українцям сказали, чого чекати

Які обмеження чи покарання чекають невакцинованих

2 вересня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

В Україні шаленими темпами зростає кількість заражених на коронавірус, щодня тисчячі нових хворих. Свідомі українці активно вакцинуються у центрах вакцинації, однак є і ті, хто проти вакцинації. Які обмеження чи покарання чекають невакцинованих? Як вони, приміром, будуть відвідувати концерти, ресторани, кафе, торгові центри. Про це у інтерв’ю розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ВВС News.

Заборона відвідувати концерти, ресторани, кафе, ТРЦ: невакцинованим українцям сказали, чого чекати

Коронавірус, фото з відкритих джерел

"Для того, щоб запроваджувати будь-які каральні заходи, треба переконатися, що кожна людина мала доступ до вакцинації. Тобто спочатку треба усіх забезпечити вакцинами. Вже після того, як залишились одні противники вакцинації, застосовувати більш жорсткі міри. Однак, я впевнений, що в Україні не будуть застосувати якісь каральні заходи", — зазначає Кузін. 

За його словами, між забороною і дозволами можна балансувати, коли невакциновані регулярно здаватимуть ПЛР-тести. 

"Ми можемо починати говорити про обмеження для невакцинованих тоді, коли щепленнями буде охоплено принаймні 50% населення. Коли ми будемо переконані, що більша частина людей свідомо обрала вакцинацію, мала доступ і отримала вакцину. Нам до цього ще далеко. Поки що про це рано говорити" — додає Кузін.

Доречі, у Франції антивакцинатори виходять на протести, навіть погроми відбувались. Залишається сподіватись, що Україну така доля омине, а люди самостійно і добровільно будуть вакцинуватись.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Україні перед стартом нового навчального року повністю вакциновані проти коронавірусного захворювання лише 29% колективів шкіл, ще 23% щеплені однією дозою. Новий навчальний рік повинен початися в звичайному режимі, але з дотриманням протиепідеміологічних норм, тобто захисні маски і дотримання соціальної дистанції, як і раніше в пріоритеті.

Відзначимо, що раніше в МОЗ були стурбовані тим, як просувається вакцинація українських педагогів. МОЗ підкреслює, що напередодні старту нового навчального року в Україні так і не вакциновано мінімально необхідну кількість педагогів, щоб бути впевненими в тому, що не доведеться зупиняти навчальний процес в разі спалаху захворюваності на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Спаситель

5 вересня 2021, 09:03

А этот санврач сам то вакцинировался? А семью, всю вакцинировал, подопечных, знакомых, друзей? Врядли. Или физраствором кололись. И за что карать не вакцинированных, у каждого человека есть право вводить или нет в свой организм какую-то дрянь! Карать надо тех, кто это право пытается забрать! И какого хрена здоровый человек или и так больные старики обязаны вакцинироваться из-за каких-то дибилов которые завезли эту болячку?!! Тем кто завез или вечно шляется по странам, тем и колите хоть добровольно,хоть принудительно, хоть сразу все флаконы!


Новини