Головна Новини Здоров'я фармація У ВООЗ схвалили першу вакцину проти малярії
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ схвалили першу вакцину проти малярії

Під час клінічних досліджень вакцина показала ефективність 50% проти тяжкого перебігу малярії

6 жовтня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) оголосили про схвалення першої в історії вакцини проти малярії. Про це повідомляє американське видання The New York Times. Малярія — інфекційне захворювання, від якого щорічно вмирає майже 500 000 осіб. Серед них — 260 000 дітей у віці до 5 років. Вакцина GlaxoSmithKline працює таким чином, що імунна система дитини бореться з Plasmodium falciparum, найбільш смертоносним з п'яти патогенів малярії, який найбільш поширений в Африці.

У ВООЗ схвалили першу вакцину проти малярії

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Важливо, що це не просто перша вакцина проти малярії, але взагалі перша вакцина проти будь-якого паразитарного захворювання.


Під час клінічних досліджень вакцина показала ефективність 50% проти тяжкого перебігу малярії в перший рік зі зниженням до нуля через чотири роки. Однак, під час досліджень не звертали уваги на рівень смертності в разі, якщо вакцина виявиться ефективною. Зараз в світі смертність внаслідок зараження малярією — 50%. При цьому, якщо такі щеплення робити населенню в країнах з високим рівнем захворюваності на малярію, це може попередити 5400000 випадків зараження і 23 000 смертей серед дітей у віці до 5 років щорічно. Директор глобальної програми ВООЗ по боротьбі з малярією Педро Алонсо назвав появу вакцини проти малярії — "історичною подією".


Нагадаємо, в Європі також всіляко заохочують громадян вакцинуватися. Серед булочок — грошові кошти, безкоштовні вечері і сеанси в кінотеатр. Про це повідомляє сайт "Європейська правда". Відомо, що в сусідній Литві громадянам похилого віку будуть доплачувати до пенсії, якщо вони зроблять щеплення. За вакцинацію кожен отримає по 100 євро одноразово. В уряді вже підготували проект документа. Розробники проєкту — Міністерство соціального захисту і праці. Доплати отримають люди, яким понад 75 років і які встигнуть зробити щеплення до грудня. Грошові винагороди виплатять і тим літнім людям, хто зробить втретє вакцинацію до 1 квітня.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини