Головна Новини Здоров'я фармація Pfizer зробила сенсаційну заяву про свою вакцину від Covid-19: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Pfizer зробила сенсаційну заяву про свою вакцину від Covid-19: що відомо

Нова інформація від виробника вакцин коштуватиме мільярди доларів урядам країн, які замовили для свого населення американську вакцину від Covid-19

19 лютого 2021, 22:55 comments1322
Поділіться публікацією:

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила у своєму Twitter, що їхню вакцину можна зберігати за температури -25...-15 градусів за Цельсієм.

Pfizer зробила сенсаційну заяву про свою вакцину від Covid-19: що відомо

Pfizer повідомила нові умови зберігання вакцини. Фото: відкриті джерела

"Сьогодні ми поділилися своїми дослідженнями з Американським управлінням з продовольства та медикаментів. Нові дані демонструють стабільність нашої вакцини від Covid-19 при зберіганні при температурах від -25°C до -15°C. Це температури, які є стандартними для фармацевтичних морозильних камер та звичайних холодильників", — повідомили фармацевти Pfizer.

Раніше виробник сенсаційної вакцини застерігав, що Pfizer можна зберігати лише за наднизьких температур, не вище за -70°C. Перед самим початком вакцинації у США це спричинило справжній хаос на ринку морозильних камер. Усі лікарні та уряди місцевих рівнів влаштували паніку, скуповуючи у виробників ультранизькотемпературні камери, аби мати можливість зберігати вакцину.

Стандартна температура зберігання більшості вакцин становить -46 ...- 36°C. Такі температурні режими підтримує більшість фармацевтичних морозильних камер.

Вартість однієї ультранизькотемпературної камери складає від 5 до 15 тисяч доларів США. Керівники американських штатів надсилали численні запити до уряду країни, аби там покрили ці витрати із державного бюджету.

Натомість виробники таких специфічних "морозилок" — 4 компанії в США — збільшили свої виробничі потужності та залучили більше працівників для термінового збільшення обсягів виробництва та продажу камер.

У схожих ситуаціях опинилися й інші країни, які від самого початку зробили замовлення на закупівлю вакцини Pfizer. Серед держав, які для зберігання вакцини придбали дорогі унікальні морозильні камери опинилися Великобританія, Японія, більшість країн ЄС, Канада, Австралія.

Україна також заявила про свої наміри забезпечити країну дорогими морозильними камерами. "Коментарі" повідомляли, що під Києвом буде створено спеціальний "холодильник" з наднизькими температурами для зберігання вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини