Головна Новини Здоров'я фармація Перша допомога: які ліки варто тримати вдома, навіть якщо немає проблем зі здоров'ям
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша допомога: які ліки варто тримати вдома, навіть якщо немає проблем зі здоров'ям

Які ліки повинні бути в аптечці, навіть якщо людина ніколи не хворіє

сьогодні, 15:42
Поділіться публікацією:

Наявність аптечки в домі — необхідна умова для кожної людини, навіть якщо вона рідко хворіє. Аптечка допоможе в надзвичайних ситуаціях, коли потрібна невідкладна допомога або тимчасове полегшення симптомів до звернення до лікаря. Які ліки мають бути в аптечці, навіть якщо людина рідко хворіє, повідомляє портал “Коментарі”.

Перша допомога: які ліки варто тримати вдома, навіть якщо немає проблем зі здоров'ям

Ілюстративне фото

Знеболювальні та жарознижувальні препарати. Вони допомагають зменшити біль, знизити температуру та запальний процес. Ці препарати часто використовують при головних болях, мігрені, болях у м'язах, зубних болях або лихоманці. 

Протизапальні препарати. Нестероїдні протизапальні засоби мають знеболювальну і протизапальну дію. 

Антигістамінні препарати. Ці препарати допомагають при алергічних реакціях, таких як свербіж, набряки, висипання або нежить.

Антисептики та протимікробні препарати. Антисептики, такі як хлоргексидин або йод, необхідні для обробки ран і запобігання інфекціям.

Пігулки для травлення. Ферментні препарати допоможуть при переїданні або порушеннях травлення. Також варто мати активоване вугілля або інші сорбенти, які допоможуть при отруєнні.

Серцево-судинні препарати. Навіть якщо ви не страждаєте на серцеві захворювання, такі засоби, як нітрогліцерин, мають бути в аптечці на випадок серцевого нападу у вас або ваших близьких. Нітрогліцерин допоможе розширити судини і зменшити біль в серці до приїзду лікаря.

Протикашльові та відхаркувальні препарати. На випадок застуди або респіраторних захворювань варто мати препарати для полегшення кашлю. Це можуть бути сиропи або пігулки.

Заспокійливі препарати. Для зняття стресу або полегшення тривожних станів варто мати заспокійливі засоби на рослинній основі, такі як валеріана. Вони м'яко діють на нервову систему і можуть стати в пригоді у стресових ситуаціях.

Правильно укомплектована аптечка допоможе вам бути готовим до будь-якої надзвичайної ситуації. Звичайно, важливо пам'ятати, що самолікування може бути небезпечним, тому при будь-яких серйозних симптомах завжди звертайтесь до лікаря.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому варто вживати лимонну воду щодня. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини