Головна Новини Здоров'я фармація Названо два препарати, які потрібно купити до Нового року
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо два препарати, які потрібно купити до Нового року

Ці ліки будуть «засобами порятунку» після застілля

2 грудня 2020, 18:35
Поділіться публікацією:

Наближається головне свято року, яке заведено зустрічати за смачним і ситним новорічним столом. Але найчастіше подібні застілля закінчуються проблемами зі шлунком, тому варто заздалегідь подумати про його стан. Лікар Людмила Лапа порекомендувала медичні препарати, якими варто запастися на цей випадок.

Названо два препарати, які потрібно купити до Нового року

Що купити на Новий рік (фото з відкритих джерел)

Багато людей після зустрічі Нового року страждають переїданням і алкогольною інтоксикацією, які серйозно "б'ють" по шлунку та інших органах. Щоб полегшити собі стан, фахівець рекомендує заздалегідь купити в аптеці дві групи препаратів: ферменти та сорбенти.

Перші потрібно приймати до початку трапези, щоб через кілька годин не страждати почуттям тяжкості, здуттям, печією, нетравленням й іншими порушеннями шлунково-кишкового тракту. Ці препарати допомагають перетравлювати їжу та алкоголь, а також покращують обмін речовин.

А в кінці застілля варто випити ще і сорбенти, які допоможуть позбавити організм від шлаків, токсинів, шкідливих речовин і в разі отруєння — поліпшать самопочуття.

У новорічну ніч лікар також порадила бути акуратніше з салатами, тому що вони, як правило, найбільш калорійні та можуть стати причиною харчового отруєння. Перед покупкою продуктів варто уважно прочитати їх склад і термін придатності.

Нагадаємо, які харчові продукти визнані шкідливими для новорічного столу (та й в цілому для вживання).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти для Нового року експерти рекомендують купити вже зараз, щоб уникнути суєти, черг і підвищених цін в супермаркетах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій

2 грудня 2020, 20:16

Потрібно на дорозі взяти кусок асфальту і ним лікуватись.


Новини