Головна Новини Здоров'я фармація Moderna розробляє комбіновану вакцину проти коронавіруса і грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Moderna розробляє комбіновану вакцину проти коронавіруса і грипу

Нова вакцина замінить щорічні щеплення проти грипу

10 вересня 2021, 03:14
Поділіться публікацією:

Компанія Moderna заявила про початок розробки комбінованої вакцини проти коронавірусу і грипу. Тобто це свого роду бустер проти кількох респіраторних захворювань. Коли вона з'явиться на ринку — невідомо. Про це повідомили на сайті компанії. Нова вакцина замінить щорічні щеплення проти грипу і бустерні щеплення проти коронавірусу. Якщо експеримент виявиться вдалим, в цих двох компонентів можуть додати антитіла і проти інших респіраторно-сінцітіальних вірусів (РСВ).

Moderna розробляє комбіновану вакцину проти коронавіруса і грипу

"На нашу думку, це прекрасна можливість, якщо ми зможемо вивести на ринок високоефективний щорічний бустер відразу проти кількох респіраторних захворювань", — пояснив головний виконавчий директор Moderna Стефан Бансель.

Зараз в компанії проводять клінічні випробування вакцини проти РСВ серед літніх людей. Після цього оголошення акції компанії Moderna виросли на 6,2%.

Нагадаємо, в Японії двоє людей померли після щеплення вакциною Moderna проти COVID-19, поставки якої були зупинені після виявлення домішок. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters, посилаючись на заяву Міністерства охорони здоров'я країни. Зокрема, чоловіки у віці 30 років померли в цьому місяці протягом декількох днів після отримання другої дози Moderna. Для них використовували препарати однієї з тих партій, в яких виявили домішки. Причина смерті поки з'ясовується.

Японія припинила використання 1,63 мільйона доз Moderna, спрямованих до 863 центрів вакцинації по всій країні більш ніж через тиждень після того, як місцевий дистриб'ютор, Takeda Pharmaceutical, отримав повідомлення про контоменантами в деяких флаконах. Передбачається, що домішки складають металеві частинки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини