Головна Новини Здоров'я фармація Медики розповіли, кому не можна приймати валер'янку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, кому не можна приймати валер'янку

Медики розповіли, яким людям не варто вживати валер'янку і в яких випадках вона може нашкодити здоров'ю

13 квітня 2021, 12:30 comments2945
Поділіться публікацією:

Сучасне життя важко уявити без стресових ситуацій, тому не дивно, що багато людей приймають заспокійливі засоби. І одним з найвідоміших є валеріана. Але чи можна її приймати постійно? І кому краще утриматися від лікарського препарату?

Медики розповіли, кому не можна приймати валер'янку

Кому не можна валер'янку (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначають, що регулярне вживання валер'янки або занадто велика доза засобу, прийнятого за один раз, може становити небезпеку для організму. Кажуть, що цей природний рослинний компонент негативно позначається на травному процесі, зокрема уповільнює його, провокує нудоту і блювоту. При постійному прийомі лікарського засобу у людини замість заспокійливого ефекту може виникнути хворобливе посилення тонусу, а це може спричинити скачки тиску, напади головного болю, тривожність і навіть безсоння.

Крім цього, вкрай неприємне, виснажливе для людини стан може спровокувати прийом занадто великої кількості таблеток валеріани — в цьому випадку доведеться робити промивання шлунка.

Експерти відзначили, що препарати валеріани протипоказані людям, у яких є підвищена до них чутливість. Седативний засіб не можна приймати при гіпертонії та хронічному ентероколіті. Строго враховувати дозування слід жінкам в період вагітності та годування груддю. З обережністю треба ставитися до валеріани літнім людям, а також тим, хто переніс інсульт або інфаркт.

Нагадаємо, лікарі розповіли, чим небезпечний частий прийом знеболюючих таблеток.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики з Національної служби охорони здоров'я Британії в ході дослідження з'ясували, що прийом ібупрофену може призвести до розвитку серйозних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини