Головна Новини Здоров'я фармація Медики назвали продукти, які не можна вживати в їжу після антибіотиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали продукти, які не можна вживати в їжу після антибіотиків

Деякі лікарські препарати порушують мікробіоту кишківника, тому слід подбати про здоров'я шлунково-кишкового тракту

1 грудня 2020, 02:30 comments1193
Поділіться публікацією:

Медики назвали перелік продуктів, про які варто забути на деякий час після прийому антибіотиків. Ці продукти сприяють виникненню болю в животі, нудоті та навіть порушенню ритму серця.

Медики назвали продукти, які не можна вживати в їжу після антибіотиків

ФОТО: З відкритих джерел

Алкоголь, грейпфрут, дріжджі та цукор — саме це, на думку фахівців, небажано вживати в їжу кілька днів після курсу лікування антибіотиками, тому, що ці продукти заважають правильному засвоєнню препаратів. Надалі виникають вищеперелічені неприємні симптоми.

Медики стверджують, що прийом антибіотиків може спровокувати кандидоз (різновид грибкової інфекції), а солодощі та випічка якраз-таки сприяють посиленню хвороби. Щоб нейтралізувати побічні ефекти, потрібно вдатися до допомоги пробіотиків.

Щоб подбати про здоров'я шлунково-кишкового тракту, фахівці радять вживати квашену капусту, каші з цільного зерна, свіжі овочі, фрукти, ягоди обліпихи та натуральні йогурти. Ці продукти є дієвим засобом для відновлення мікрофлори кишківника.

Раніше "Коментарі" розповідали про вісім способів, які допоможуть не зірватися з дієти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини