Головна Новини Здоров'я фармація Деякі вакцини від Covid-19 можуть викликати тромбоз - регулятор ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі вакцини від Covid-19 можуть викликати тромбоз - регулятор ЄС

Наслідком вакцинації може стати тромбоз

2 жовтня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Деякі вакцини від Covid-19 можуть викликати тромбоз - регулятор ЄС

Вакцина AstraZeneca, фото з відкритих джерел

Регулятор ліків Європейського Союзу знайшов можливий зв'язок між тромбозом і вакциною Johnson & Johnson. Про це повідомляє Reuters.

Регулятор ЄС з питань ліків рекомендує вказувати імунну тромбоцитопенію і порушення кровотечі як побічну реакцію з невідомої частотою інформації про вакцину Johnson & Johnson і AstraZeneca.

У компанії виробника вакцини заявили, що ймовірність тромбозу мінімальна, але інформацію про продукт обіцяють обов'язково оновити. Також про це попередять органи влади.

"Ми рішуче підтримуємо підвищення обізнаності про ознаки та симптоми рідкісних випадків, щоб гарантувати їх швидке виявлення та ефективне лікування", — заявили в компанії.

Ці дві вакцини виготовлені на основі нешкідливих векторних вірусів, які стимулюють клітини людини виробляти білок. Він захищає імунну систему від майбутніх коронавірусних інфекцій.

Регулятори заявили, що інформацію про тромбоз треба вказувати на етикетці. Там нагадують, що побічний ефект з'являється з утворення тромбу у вені ноги, руки або паху, який потім надходить до легень і блокує кровопостачання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я озвучили перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Голова МОЗ також зазначив, поки в наказі МОЗ про обов'язкову вакцинацію зазначені тільки працівники державних інститутів.

Якщо говорити більш конкретно, то обов'язкова вакцинація повинна бути проведена серед працівників шкіл, садочків, а також вищих навчальних закладів. Також повинні бути повністю вакциновані працівники центральних органів виконавчої влади, працівники місцевих держадміністрацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини