Головна Новини Здоров'я фармація Деякі європейські країни призупинили використання вакцини Moderna для молоді
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі європейські країни призупинили використання вакцини Moderna для молоді

Причиною відмови від використання стали повідомлення про можливі рідкісно серцево-судінні ефекти

7 жовтня 2021, 01:16
Поділіться публікацією:

Швеція та Данія оголосили, що припиняють використання вакцини від коронавірусу Moderna для молодших вікових груп. Про це пише Reuters.

Деякі європейські країни призупинили використання вакцини Moderna для молоді

Вакцина Moderna, фото з відкритих джерел

Причиною відмови від використання стали повідомлення про можливі рідкісно серцево-судінні ефекти. Шведське агенство охорони здоров'я повідомило, що зупинить використання цієї вакцини для людей народжених у 1991 році і пізніше. Дані свідчать про зростання міокардиту та перикардиту серед молодих та дорослих, які щепилися вакциною Moderna. Після заяви шведів, акції Moderna знизилися на 4,9%. Представники виробника вакцини кажуть, що знають про рішення Швеції та Данії. Але переконують, що випадки сердцевої недостатності виникають дуже рідко.

"Це, як правило, легкі випадки, і люди, як правило, одужують протягом короткого часу після стандартного лікування та відпочинку. Ризик розвитку міокардиту значно зростає для тих, хто захворів на COVID-19, і вакцинація є найкращим способом захисту від цього", — кажуть в електронному листі представники виробника вакцини Moderna.

Данія заявляє, що для молоді, як основний варіант використовує вакцину Pfizer/BioNTech. Швеція та Данія заявили, що зараз рекомендують вакцину Comirnaty від компанії Pfizer/BioNTech. Дані регулятора США, ЄС та Всесвітньої організації охорони здоров'я свідчать, що зареєстровані випадки рідкісного запалення серця  є порівняно вищими після вакцини Moderna, аніж  Pfizer/BioNTech. Обидві вакцини засновані на технології мРНК, вакцина Pfizer містить 30 мікрограмів вакцини на дозу порівняно зі 100 мікрограмами у вакцині Moderna.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Литві за вакцинацію даватимуть грошову винагороду. В Литві громадянам похилого віку будуть доплачувати до пенсії, якщо вони зроблять щеплення. За вакцинацію кожен отримає по 100 євро одноразово. В уряді вже підготували проект документу. Розробники проекту — Міністерство соціального захисту і праці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини