Головна Новини Здоров'я наше тіло Звички, які збільшують ризик ускладнень під час COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Звички, які збільшують ризик ускладнень під час COVID-19

Люди в силах самостійно не допустити ускладнень під час хвороби

21 лютого 2021, 17:14
Поділіться публікацією:

Вчені до цих пір не можуть дати точну відповідь, чому деякі люди переносять коронавірус легко, у інших же розвиваються ускладнення. Швидше за все, важливу роль все-таки грає імунна відповідь людини. Про це повідомляє "24 Канал".

Звички, які збільшують ризик ускладнень під час COVID-19

Звички, які збільшують ризик ускладнень під час COVID-19 - фото з відкритих джерел

Значними факторами ризику ускладнень під час COVID-19 також є шкідливі звички і спосіб життя людини. Тому, незалежно від генетичних факторів і умов карантину, люди в силах самостійно не допустити ускладнень під час хвороби, вважають у виданні.

Куріння

Вдихання тютюнового диму здатне пошкоджувати тканини в легенях. В результаті цього часто виникають різні проблеми з диханням, емфізема, онкологічні та інші захворювання. А ось для коронавірусного захворювання якраз характерні проблеми з доставкою кисню до клітин, а також COVID є респіраторним захворюванням, що вражає в першу чергу легені людини.

Вживання алкоголю

Регулярне вживання алкогольних напоїв може призвести до пошкоджень печінки. В результаті цього орган поступово накопичує шкідливі токсини і жири в організмі.

Відомо, що нормальна робота печінки дуже важлива для імунітету, оскільки саме цей орган відповідає за взаємодію лімфоцитів, а також виробляє білки для синтезу антитіл, які ж важливими для протидії вірусам. Зловживання алкоголем послаблює імунітет і пригнічує можливості організму в боротьбі з різними захворюваннями.

Зловживання кофеїном

Надмірне вживання кофеїну може провокувати порушення роботи нирок і виникнення захворювань серця, а також надлишок кофеїну негативно впливає на роботу імунної системи, зменшуючи її здатність видаляти пошкоджені клітини.

Раніше "Коментарі" розповідали, чи може коронавірус передаватися через їжу або упаковку.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини